2016 m. birželio 23 d.    
Nr. 25
(2193)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai
2016 metai

Prasminga kelionė

Katedros aikštė pilna maldininkų

Kongreso dalyviai su savo vėliavomis.
Tarp jų buvo ir Zarasų Šv. Mergelės
Marijos Ėmimo į dangų parapijos vėliava

Nuo seno lietuviai buvo laikomi Dievo tauta. Tikėjimas žmogų ne tik įkvepia, suteikia dvasios stiprybės, daro jo gyvenimą daug prasmingesnį, todėl jis lengvai suvienija gausybę pačių įvairiausių žmonių. Šiemet popiežius Pranciškus yra paskelbęs Gailestingumo jubiliejų, kuris turėtų būti švenčiamas apmąstant Viešpaties žodžius: „Būkite gailestingi, kaip ir jūsų Tėvas gailestingas“ (Lk 6, 36). O kadangi iš Vilniaus į pasaulį išplito gailestingumo pamaldumas, todėl būtent čia ir vyko gegužės 6–8 dienomis Nacionalinis Gailestingumo kongresas. Nedažnai net ir sostinėje gali pamatyti daug tikėjimą išpažįstančių ir liudijančių. Tiek Katedros aikštė, tiek Vilnius tapo didžiuliais maldos namais po atviru dangumi.

Sostinės gatvėmis buvo nešamas visame pasaulyje garsus Gailestingojo Jėzaus atvaizdas, nutapytas 1934 metais (jį nutapė E. Kazimirovskis pagal šv. Faustinos regėjimus. Ji savo dienoraštyje rašo regėjusi paveiksle atgyjantį Jėzų, laiminantį miestą bei sutraukantį pančius).

Džiugu, kad išvyką į šį Gailestingumo kongresą organizavo dekanas kun. Remigijus Kavaliauskas ir Zarasų dekanato Gyvojo Rožinio draugijos vadovė Halina Gudžiukienė. Vyko ne tik didelis būrys zarasiškių, bet ir tikintieji iš Imbrado, Salako, Vajasiškio parapijų.  Kelionės metu Audronė Bakutienė papasakojo apie šio renginio prasmę.

Sekmadienis buvo paskutinė svarbios šventės diena. Įspūdingose eitynėse – iki Katedros aikštės ėjo ir Vatikano valstybės sekretorius kardinolas Pietras Parolinas, daugybė vyskupų, kunigų, vienuolių. Šv. Mišios buvo aukojamos Katedros aikštėje. Visiems susirinkusiems Vatikano valstybės sekretorius kardinolas Pietras Parolinas perdavė popiežiaus Pranciškaus palaiminimą.

Grįždami namo, sustojome Antakalnyje – čia išlikęs šv. Faustinos namelis, kuriame ji gyveno. Buvome maloniai sutikti, mums papasakojo apie jos veiklą, regėjimus.

Gailestingumo kongresas baigėsi, tačiau įspūdžiai dar ilgai gaivins ir džiugins mūsų sielas – juk kiekvienas, prisilietęs tądien prie mažos Dievo gailestingumo kibirkštėlės, pajuto stiprią jos galią.

Dėkojame visiems, kurie prisidėjo prie prasmingos kelionės, o ypač dekanui kun. R. Kavaliauskui, Zarasų dekanato Gyvojo Rožinio draugijos vadovei H. Gudžiukienei, daug informacijos pateikusiai A. Bakutienei ir saugiai vežusiam UAB „Zarasų autobusai“ vairuotojui R. Ruseckui.

Giedrė MIČIŪNIENĖ

Virgilijaus BAKUČIO ir Rapolo TAMOŠEVIČIAUS nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija