2016 m. liepos 15 d.    
Nr. 28
(2196)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai
2016 metai

Telšių vyskupijoje

Gargždų dekanate

Pasiryžęs tarnauti

Po šv. Mišių. Iš dešinės: kun. teol.
dr. Andrius Vaitkevičius, neopresbiteris
Audrius Undraitis, kun. Česlovas Degutis,
klebonas kan. Jonas Paulauskas

Šv. Jono Krikštytojo atlaidų procesija

Sveikina adoruotojos

Kun. Audrius Undraitis priima sveikinimus

GARGŽDAI. Birželio 26 dieną, sekmadienį, Šv. arkangelo Mykolo bažnyčioje vyko Šv. Jono Krikštytojo atlaidai, o birželio 1 dieną – kunigu įšventinto Audriaus Undraičio Primicijos – pirmosios iškilmingos šv. Mišios. Jis kilęs iš Tauragės, todėl atvyko ir iš Tauragės kilęs Švėkšnos parapijoje dirbantis kun. Česlovas Degutis bei iš Gargždų kilęs, prieš 10 metų įšventintas kunigu, o dabar jau teologijos daktaras Andrius Vaitkevičius.

Susirinkusieji su viltimi ir pagarba žvelgė į naują kunigą prie altoriaus. Šv. Mišių metu atnešta prie altoriaus parapijiečių sumanymu ir aukomis nupirkta puošni Mišių taurė. Buvo melsta, kad Dievas išklausytų kunigo Audriaus maldas, kad užtartų parapijiečius.

Pamoksle kun. teol. dr. Andrius Vaitkevičius sakė: „Švęsdami Primicijas esame kviečiami sutelkti dėmesį į širdį, į vidų, į gyvybės šaknis, į jausmų branduolį, kitaip tariant, – į žmogaus asmens centrą. Šiandien prieš akis turime dvi širdis: Jėzaus – Gerojo Ganytojo – ir savo, nes mes, kunigai, taip esame ganytojai. Gerojo Ganytojo širdis ne tik gailestinga, bet ji pati yra gailestingumas. Iš jos spinduliuoja Tėvo meilė; ji mane supranta ir priima tokį, koks esu. Nepaisydamas savo ribotumo ir nuodėmių, galiu neabejoti, kad Jėzus mane išsirinko ir myli. Tad ir kunigas į kiekvieną turi žvelgti Kristaus žvilgsniu. Jėzaus širdies akivaizdoje gimsta fundamentalus kunigiško gyvenimo klausimas: „Į kur nukreipta mano širdis?“ Kunigui tenka, rūpi daugybė įvairių dalykų – katechezė, liturgija, labdara, sielovada, administraciniai reikalai. Tačiau tarp daugybės veiklos sričių vis išlieka tas pats klausimas: „Kur yra mano širdis? Į kur ji žiūri? Kokio lobio ieško?“ Net ir Jėzus sako: „Kur tavo lobis, ten ir tavo širdis“ (Mt 6, 21), – kalbėjo pamoksle kunigas Andrius.

Po šv. Mišių ir Eucharistinės procesijos ir palaiminimo pavieniai asmenys, organizacijų atstovai sveikino naująjį kunigą, vardo dienos proga sveikino parapijos kleboną kan. Joną Paulauską.

Dėkodamas Dievui, žmonėms, parapijos klebonui kan. J. Paulauskui už dėmesį jo problemoms Primicijų proga, už maldas, kunigas Audrius sakė pasiryžęs sekti Kristaus pavyzdžiu, būti Geruoju Ganytoju, siekiančiu, ne kad jam tarnautų, bet tarnaujančiu kitiems. Ta mintis pateikta ir jo Primicijų paveikslėlyje, kuriuo visi susirinkusieji buvo apdovanoti.

Kazimiera Sipienė

Autorės nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija