2016 m. rugsėjo 16 d.    
Nr. 34
(2202)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai
2016 metai

Telšių vyskupijoje

Šilalės dekanate

Kraštiečių šventė

Procesija aplink bažnyčią

Tą dieną Dievo Apvaizdos
bažnyčią užpildė vietiniai
ir iš toliau atvykę tikintieji

Groja „Bijotaičių“ kaimo kapela

Tūbinių bendruomenės salėje.
Centre – klebonas kan. Algis Genutis,
dešinėje – buvusi ilgametė pročkelė
Juzefa Benetytė, už klebono
nugaros buvęs tūbiniškis
Benjaminas Bendikas

Klebonas kan. dr. Algis Genutis
dovanoja vaikams škaplierius

Šv. Mišias aukoja kan. Andriejus
Sabaliauskas

TŪBINĖS. Dievo Apvaizdos bažnyčioje, kurią aptarnauja Šilalės parapijos klebonas, kan. bažn. t. dr. Algis Genutis, pirmąjį rugsėjo sekmadienį žmonės kasmet susirenka į padėkos šventę. Šiemet ji vyko rugsėjo 4-ąją. Į ją prašyti Dievo Apvaizdos pagalbos visokiuose reikaluose atvyko ne tik vietiniai žmonės, bet iš ir Šiauduvos, Stungaičių, kitų aplinkinių gyvenviečių. Telšių Vyskupo Vincento Borisevičiaus kunigų seminarijos prefektas, kan. relig. m. mgr., bažn. t. lic. Andriejus Sabaliauskas klausė išpažinčių, aukojo Sumos šv. Mišias ir pasakė homiliją. Darniai giedojo Tūbinių parapijos choras, vadovaujamas Kęstučio Kareivos, vyko iškilminga procesija aplink bažnyčią. Joje ėjo ir pulkelis adorančių. Beje, prieš Sumą klebonas kan. A. Genutis prie altoriaus iškilmingoje aplinkoje padovanojo škaplierius vaikams, vasarą priėmusiems Pirmąją Komuniją.

Vėliau Tūbinių bendruomenės salėje vyko šventinis renginys, kuriame dalyvavo Šilalės rajono savivaldybės administracijos direktorius Raimundas Vaitiekus, mero patarėjas Kęstutis Ačas, kunigai kan. Andriejus Sabaliauskas ir kan. A. Genutis. Įžanginį žodį pasakė klebonas kan. A. Genutis, koncertavo Šilalės rajono Bijotų laisvalaikio salės kaimo kapela „Bijotiečiai“, sveikino Tūbinių bendruomenės pirmininkė Roma Girčienė. Gėlės bei kiti apdovanojimai buvo įteikti ilgametei pročkelei Juzefai Benetytei. Beje, ši moteris net 27 metus išdirbo bažnyčioje. Ji pasižymi kaip kruopšti ir veikli, visą save atidavusi bažnyčiai puošti bei adorantėms paruošti. Pagerbti ir kiti, kurie to nusipelnė. Bendruomenės susibūrimas baigėsi gražiu parapijiečių ir svečių pabendravimu.

Prasmingai vasarą palydėjo parapijos žmonės. Atėję į bažnyčią, jie gėrėjosi suremontuotu bei atnaujintu ne tik šios šventovės vidumi, bet ir gražiai sutvarkyta aplinka. Prieš kelerius metus bažnyčios šventoriuje esančioje mūrinėje koplyčioje buvo surasti ir atkasti po žeme trūniję šios bažnyčios sumanytojų, iniciatorių bei fundatorių palaikai. Archeologams, nustačius palaidotųjų tapatybes, surinkus jų palaikus, sudėjus juos į padarytus naujus karstus, tarsi atsinaujino šios koplyčios vidus. Iškilmingų švenčių, atlaidų metu čia uždegamos žvakės, daugelis ir pasimeldžia. Savo sumanymais, patarimais, gražiomis iniciatyvomis daug prisidėjo ir buvęs kraštietis, dabar gyvenantis ir dirbantis Šiauliuose Benjaminas Bendikas. Daug gražių sumanymų bei iniciatyvų turi šis Tūbinių krašto istorinės praeities puoselėtojas, užrašinėjantis, kaupiantis visą Tūbinių gyvenvietės bei jos apylinkių dvasinę, kultūrinę, istorinę veiklą atspindinčius dalykus. Tai – nepavargstantis praeities ir savo gimtojo krašto mylėtojas, jos atgaivintojas bei įamžintojas.

Tūbinių parapija turi ir daugiau jos reikalams atsidavusių žmonių. Tai – zakristijonas Vladas Montrimas, pavyzdingas vaikų tėvas, gebantis aptarnauti ir kasdien rūpintis negalios ištikta žmona. Pasak tūbiniškių, tai – pavyzdys visiems. Šis tikras vyras kurį laiką dirbo Tūbinių seniūnaičiu, daugiau kaip trylika metų prižiūri Tūbinių kapines, o šiuo metu dar ir zakristijonauja. Savo pareigas atlieka kruopščiai.

Pranciškus ŽUKAUSKAS

Autoriaus nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija