2016 m. rugsėjo 16 d.    
Nr. 34
(2202)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai
2016 metai

Telšių vyskupijoje

Palangos dekanate

Pranciškoniškosios šeimos šventė

KRETINGA. Rugpjūčio 27 dieną, šeštadienį, į čia iš visos Lietuvos suplūdo Pranciškoniškosios šeimos nariai – mažesnieji broliai, pasauliečiai pranciškonai, pranciškoniškasis jaunimas ir pranciškonės seserys. Šventėje dalyvavo 280 žmonių.

Programa prasidėjo džiaugsminga dalyvių eisena iš Lurdo slėnio į Šv. Klaros seserų vienuolyną. Pagrindinis eisenos akcentas buvo per visą miestą nešamas Gailestingojo Jėzaus paveikslas. Šv. Klaros seserų vienuolyno koplyčioje dalyviai kartu su seserimis meldėsi dieninę maldą ir Dievo gailestingumo vainikėlį.

Po pietų vyko atsiminimų popietė. Broliai pranciškonai Astijus Kungys OFM ir Algirdas Malakauskis OFM, pasauliečiai pranciškonai Alvidas Jeronimas Remesa OFS ir Nerijus Čapas OFS bei Agnė Pamedytienė pasakojo susirinkusiesiems apie Lietuvos pasauliečių pranciškonų ordino atsikūrimą ir pranciškoniškojo jaunimo brolijos įsteigimą Lietuvoje. Trečiasis ordinas švenčia 25 metų atsikūrimo jubiliejų, o pranciškoniškasis jaunimas – 10 metų gimtadienį.

Tačiau pagrindinė šventės dalis buvo maldos vakaras bažnyčioje, kai visi dabartiniai ir buvę pranciškonų ordinų bei kongregacijų vyresnieji savo brolių ir seserų vardu atsiprašė Dievo už per ketvirtį amžiaus pasitaikiusius suklupimus bei dėkojo už begalines Jo malones.

Šventėje dalyvavę vyresnieji – Mažesniųjų brolių ordino Lietuvos Šv. Kazimiero provincijos ministras Algirdas Malakauskis OFM, Lietuvos pasauliečių pranciškonų ordino viceministrė Rasa Mačiulionienė, Lietuvos pranciškoniškojo jaunimo brolijos prezidentas Rokas Žeimys, Švč. Nekaltosios Mergelės Marijos tarnaičių provincijos vyresnioji s. Jolita Šarkaitė, Švč. Širdies pranciškonių misionierių Lietuvoje vyresnioji s. Beniamina Borsato, Švč. Mergelės Marijos, Nepaliaujamos Pagalbos, šv. Pranciškaus seserų generalinės vyresniosios delegatė s. Edita Gedmintaitė ir Švč. Jėzaus Širdies pranciškonių generalinė vyresnioji Romualda Alma Vabuolaitė – paaukojo visą Lietuvos Pranciškoniškąją šeimą Švenčiausiajai Mergelei Marijai.

Monika Midverytė OFS

Vatikano radijas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija