2016 m. rugsėjo 16 d.    
Nr. 34
(2202)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai
2016 metai

Vilkaviškio vyskupijoje

Lazdijų dekanate

Nuncijaus viešnagė

LAZDIJAI. Rugsėjo 4 dieną Šv. Onos parapijoje lankėsi apaštalinis nuncijus Baltijos šalyse arkivyskupas Pedras Lopesas Kvintana (Pedro López Quintana). Jis aukojo šv. Mišias Šv. Onos bažnyčioje, buvo meldžiama parapijos tikintiesiems sveikatos ir Dievo palaimos. Šv. Mišias koncelebravo Vilkaviškio vyskupas Rimantas Norvila, vyskupo generalvikaras mons. Gintautas Kuliešius, kitų parapijų kunigai. Po šv. Mišių garbingus svečius pasveikino Lazdijų rajono savivaldybės meras Artūras Margelis. Jis dėkojo už suteiktą galimybę Lazdijų krašto žmonėms susitikti su apaštaliniu nuncijumi ir įteikė jam atminimo dovaną – kalvio rankų darbo leliją, kuri krikščionybėje simbolizuoja Mergelę Mariją, jos didingą nekaltumą bei tyrumą.

Iš Šv. Onos bažnyčios susitikimas su apaštaliniu nuncijumi persikėlė į Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijos aktų salę. Čia susirinkę rajono valdžios atstovai, tikybos mokytojai ir katechetai, kitų mokomųjų dalykų pedagogai, tėvai bei kiti parapijiečiai klausėsi arkiv. P. Lopeso Kvintanos pranešimo „Mokytojo vaidmuo formuojant ir ugdant asmenybę“. Klausytojus sužavėjo apaštalinio nuncijaus išsakytos mintys, jog mokykla – ne stovėjimo aikštelė, o didžiosios kelionės stotelė, kurioje susitinka tėvai, vaikai ir mokytojai. Jo Ekscelencija arkivyskupas linkėjo visai mokyklos bendruomenei šios svarbios mokyklinės kelionės metu išmokti ir išmokyti trijų svarbiausių kalbų – proto, širdies ir rankų.

Po susitikimo Lazdijų klebonas kun. Nerijus Žvirblys dėkojo svečiams bei parapijiečiams, panorusiems ir skyrusiems laiko drauge pabūti kartu.

Lazdijų rajono savivaldybės informacija

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija