2016 m. spalio 21 d.    
Nr. 39
(2207)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai
2016 metai

Popiežius Pranciškus: dažnai kartokime „Jėzau, pasitikiu tavimi!“

Spalio 5-oji – liturginė šv. Faustinos Kovalskos šventė. Ją bendrojoje audiencijoje prisiminė ir popiežius Pranciškus. Sveikindamas joje dalyvavusius lenkus, Šventasis Tėvas atkreipė dėmesį į audiencijoje dalyvavusius buvusius Aušvico koncentracijos stovyklos kalinius. „Šv. Faustina priminė pasauliui, kad Dievas turtingas gailestingumo ir kad Jo meilė yra galingesnė už mirtį, nuodėmę ir bet kokį blogį, – sakė Šventasis Tėvas. – Ši Gailestingojo Jėzaus žinia, pavesta šventajai Faustinai, teduoda vaisių jūsų gyvenimui gilesniu vienybės su Dievu pažinimu ir gailestingumo darbais. Pavesdami Viešpačiui mus pačius ir sunkias pasaulio problemas, kartokime dažnai: Jėzau, pasitikiu tavimi!“ – pridūrė atsisveikindamas popiežius Pranciškus.

Pirmasis Popiežius, dažnai priminęs šv. Faustinos perduotą Gailestingumo žinią ir kvietęs ją kuo plačiau skleisti, buvo jos kraštietis šv. Jonas Paulius II. Per šventosios kanonizavimą, vieną iš pagrindinių Bažnyčios Didžiojo Jubiliejaus įvykių 2000 metais, šv. Jonas Paulius II paaiškino, kad Faustinos kanonizavimo aktu nori perduoti Gailestingumo žinią naujajam tūkstantmečiui ir visiems žmonėms, kad išmoktų vis labiau pažinti tikrąjį Dievo ir brolių veidą.

„Įdėmiai žvelgdami į Dievą, susistyguodami su Jo tėviška širdimi, sugebame žvelgti į brolius naujomis akimis, pasirengę neatlyginamai dalintis, su dosnumu ir atleidimu. Visa tai – gailestingumas!“ – sakė kanonizavimo homilijoje prieš šešiolika metų popiežius šv. Jonas Paulius II ir pridūrė: „Maldavimas „Jėzau, pasitikiu tavimi!“, paprastas atsidavimo Jėzui veiksmas, perskrodžia pačius tamsiausius debesis ir praleidžia šviesos spindulį į kiekvieno mūsų širdį“.

Vatikano radijas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija