2016 m. spalio 28 d.    
Nr. 40
(2208)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai
2016 metai

Prezidentūroje pasveikinti Konstitucijos egzamino nugalėtojai

Prezidentė Dalia Grybauskaitė
su Konstitucijos egzamino nugalėtojais

Antradienį Lietuvos Respublikos Prezidentūroje buvo apdovanoti geriausiai dešimtajame Konstitucijos egzamine pasirodę šalies piliečiai. Juos sveikino prezidentė Dalia Grybauskaitė ir teisingumo ministras Juozas Bernatonis. Tradicine tapusioje žinių pasitikrinimo akcijoje šiemet dalyvavo daugiau nei 32 tūkst. dalyvių iš visos Lietuvos.

Konstitucijos egzamino nugalėtojais buvo paskelbti 29 Lietuvos gyventojai devyniose dalyvių grupėse. Piliečių, neturinčių teisinio išsilavinimo, grupėje nugalėjo Paulius Šepetys iš Kauno, Rūta Norkutė iš Vilniaus ir Alvyda Urbonienė iš Šilalės. Teisinį išsilavinimą turinčių ar jo siekiančių grupėje geriausiai pasirodė vilnietis Dmitrij Rancev, klaipėdietė Audronė Lavruvianec ir Virginijus Andrius Bukauskas iš Visagino.  

Šiemet pirmą kartą egzaminą Lietuvos aklųjų bibliotekoje galėjo laikyti ir regos negalią turintys žmonės. Prezidentūroje taip pat buvo pasveikintas geriausiai šioje dalyvių grupėje pasirodęs dalyvis – Alvydas Valentas.

Moksleiviai buvo apdovanoti keturiose amžiaus kategorijose. Vyriausių mokinių, 11–12 klasių kategorijoje, nugalėjo Neda Žutautaitė iš Skuodo rajono Ylakių gimnazijos, Mantautas Šimkus iš Klaipėdos Vytauto Didžiojo gimnazijos ir Vaidas Černiauskas iš Vilniaus Žemynos gimnazijos. 8–10 klasių kategorijos nugalėtojais tapo Vaida Vosyliūtė iš Kazlų Rūdos sav. Antanavo pagrindinės mokyklos, Povilas Valteris iš Šilalės r. Upynos Stasio Girėno mokyklos ir Edvardas Morkūnas iš Vilniaus Šv. Kristoforo gimnazijos. 5–7 klasių mokinių grupėje nugalėjo Indrė Vičiūnaitė iš Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazijos, Matas Kovalevskis iš Ignalinos Česlovo Kudabos progimnazijos ir Justė Skukauskaitė iš Telšių „Ateities“ pagrindinės mokyklos.

Jauniausi egzamino dalyviai, 1–4 klasių mokiniai, varžėsi atlikdami kūrybinę užduotį tema „Mano sveikinimas Konstitucijos egzaminui“. Šioje grupėje laimėtojais tapo pirmokė Viltė Piešinaitė iš Kauno Aleksandro Stulginskio-daugiafunkcio centro, antrus metus prizinę vietą iškovojęs antrokas Kristupas Eitutis iš Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazijos, trečiokė Goda Žukaitė iš Kėdainių r. Labūnavos pagrindinės mokyklos ir ketvirtokė Ugnė Norkutė iš Vilniaus Baltupių progimnazijos.

Konstitucijos egzaminą piliečiai tradiciškai galėjo laikyti ir internetu svetainėje Delfi. Jie dalyvavo tik viename etape ir buvo vertinami pagal teisingų atsakymų skaičių bei atsakymams skirtą laiką. Teisinio išsilavinimo neturinčių piliečių grupėje geriausiai pasirodė Lukas Buitkus, Donatas Grinkus ir Jonas Buitkus, o teisinį išsilavinimą turinčių ar jo siekiančių asmenų grupėje laimėtojais tapo Rita Pechovska, ne pirmus metus iš eilės nugalėtojų gretose esantis Eugenijus Gaščenka ir Arūnas Purvainis. Delfi prizas atititeko ir daugiausiai skaitytojų simpatijų sulaukusio 1–4 klasių piešinio autorei Urtei Šiaulytei iš Vilniaus Gerosios Vilties gimnazijos.

Egzaminas buvo laikomas ir Lietuvos įkalinimo įstaigose, čia taip pat atrinkti trys geriausiai pasirodę dalyviai.

Geriausiai Konstitucijos egzaminą išlaikiusiems dalyviams buvo įteikti diplomai, Prezidentės pasirašytos Konstitucijos, elektroninių knygų skaityklės ir partnerių dovanos. Konstitucijos egzamino laureatams skambėjo ir muzikinės dovanos – Vilniaus „Ąžuoliuko“ muzikos mokyklos jaunučių choro atliekamos dainos. Apdovanojimų ceremonijos dalyvius sveikino egzamino komisijos pirmininkas ir Konstitucinio Teismo pirmininkas Dainius Žalimas.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija