2017 m. sausio 27 d.    
Nr. 4
(2221)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai
2016 metai
2017 metai

Katalikių moterų metai

Tauragės katalikių moterų draugijos
narės su parapijos kunigais

Tauragės katalikių moterų draugija, vadovaujama pirmininkės Remigijos Černiauskienės, aktyviai dalyvauja bendruomenės gyvenime. Sausio 7 dieną įvyko draugijos veiklos ataskaitinis rinkiminis susirinkimas, kuriame pateikta 2016 metų veiklos ataskaita ir išrinkta nauja draugijos taryba. Susirinkime, be draugijos moterų (kurių yra 25), dalyvavo Tauragės parapijos klebonas kun. Vytautas Gedvainis, vikarai kunigai Kęstutis Motiejaitis ir Rolandas Kazlauskas. Draugijos pirmininkė R. Černiauskienė išsamiai papasakojo, kokius gražius ir prasmingus darbus 2016 metais nuveikė katalikės moterys Viešpaties Gailestingumo metais.

2016 m. sausio 3 d. buvo suorganizuota kelionė į Šiaulių vyskupijos šeimų šventę „Gailestingoji meilė – šeimų stiprybė“, kurioje po šv. Mišių vyko ir muzikinė programa su simfoniniu orkestru ir solistais.

Vasario 2 dieną kartu su Marijos legiono moterimis aplankyti Lauksargių senelių namai ir kartu su šių namų gyventojais buvo sugiedoti Žemaičių Kalvarijos kalnai. Didįjį Penktadienį katalikės moterys su visa bendruomene dalyvavo Kryžiaus kelio procesijoje miesto gatvėmis. Nuo Didžiojo Penktadienio iki Atvelykio, per Maldos devyndienį, melsdavosi prie išstatyto Švč. Sakramento.

Kovo 14 dieną parapijos namuose parodytas filmas „Tėvas Pijus“, o kovo 22 dieną piešinių konkurse „Gailestingi kaip Tėvas“ dalyvavo trylikos Tauragės rajono mokyklų moksleiviai nuo pirmos iki dvyliktos klasės, eksponuota 160 piešinių. Geriausių piešinių autoriai apdovanoti padėkos raštais ir ekskursija į Vilnių, kuri vadinosi „Gailestingumo kelias“. Kelionę finansavo savivaldybė.

Balandžio 2 dieną parapijiečiai pakviesti į eucharistinę adoraciją Dievo Gailestingumo ir gyvybės dienai paminėti. Į adoraciją pavyko įtraukti ne tik bažnytines organizacijas, bet ir tikybos mokytojus bei Tauragės bendruomenę. Kun. Karolis Petravičius savo kūrybos giesmėmis šlovino Viešpatį, o adoracija baigėsi šv. Mišiomis.

Kovo 14 – gegužės 14 dienomis Lietuvos visuomenininkai rinko parašus „Už blaivią Lietuvą“, o Tauragėje šią iniciatyvą įgyvendinti padėjo Katalikių moterų draugija.

Gegužės 16–21 dienomis Tauragės parapijoje lankėsi Dievo Žodžio bendruomenės atstovas iš Indijos tėvas Džeimsas Mariakumas ir vienuolė Merė. Tėvas Džeimsas aukojo šv. Mišias, sakė homilijas ir priėmė žmones išlaisvinimo maldai ir pokalbiams. Į privačius pokalbius negalėjo patekti visi norintieji. Draugijos moterys rūpinosi svečių maitinimu ir nakvyne.

Rugpjūčio 19 dieną katalikių moterų iniciatyva buvo pakrikštyta 14 Ingridos ir Vaclovo Lingių šeimos vaikučių. Draugijos moterys tapo krikšto mamomis. Daug pastangų buvo įdėta renovuojant šios daugiavaikės šeimos gyvenamąjį būstą. Nuoširdžiai padedant R. Černiauskienei buvo uždengtas namo stogas, kuris buvo visiškai kiauras, suremontuota santechnika, vaikams įrengta žaidimų aikštelė.

Rugsėjo 8 dieną gauta labdara iš Danijos, ji išdalinta daugiavaikėms šeimoms ir nepasiturintiems parapijiečiams.

Spalio 18–19 dienomis Tauragės katalikės moterys dalyvavo nuolatinėje Dievo Gailestingumo metų adoracijoje, į ją įtraukė kitas organizacijas.

Lapkričio 23 dieną paminėta Negimusio kūdikio diena. Kartu su Dienos centro vaikais uždegtos žvakutes, dalyvauta šv. Mišiose.

Pirmininkė R. Černiauskienė pasidžiaugė draugijos moterų darbštumu ir aktyvumu, išreiškė padėką klebonui kun. Vytautui Gedvainiui, kunigams Kęstučiui ir Rolandui už palaikymą. Pabaigoje buvo perrinkta draugijos taryba.

Lina Augustienė,
Tauragės katalikių moterų draugijos narė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija