2017 m. vasario 17 d.
Nr. 7 (2224)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai
2016 metai
2017 metai

Telšių vyskupijoje

Žemaičių Kalvarijos dekanate

400 pagalvėlių

Rietavo seniūnijos moterų
klubo narės su klebonu
kun. Antanu Gutkausku
prie pagamintos „produkcijos“

RIETAVAS. Šio Žemaitijos miesto tikintieji džiaugiasi sumaniu jauno klebono kun. Antano Gutkausko vadovavimu Šv. arkangelo Mykolo parapijai. Prieš penkerius metus šis nuoširdus kunigas, pradėjęs vadovauti didelei parapijai, belsdamasis į įvairių institucijų duris, suradęs rėmėjus, sutelkęs parapijiečius bei padedant įvairioms miesto organizacijoms, ėmėsi renovuoti, puošti bei gražinti šios istorinės šventovės išorę bei vidų. Pagrindinis klebono kun. A. Gutkausko tikslas buvo viską atnaujinti, nepažeidžiant istorinio bažnyčios autentiškumo. Ir tai pavyko. Šv. arkangelo Mykolo bažnyčia pagražėjo, prašviesėjo, atjaunėjo, išlaikydama anų laikų istorinį vaizdą.

Atsaką į klebono kun. A. Gutkausko įdėtą triūsą parodė Rietavo seniūnijos moterų klubas, kurio darbščios ir talentingos narės pasiuvo net 400 minkštų, dailių pagalvėlių – violetinių ir rudų, o dvi iš baltos medžiagos, papuošdamos raudonomis širdelėmis ir mezginiais. Medžiagą pagalvėlėms parūpino klebonas kun. A. Gutkauskas. Į pagalvėlių vidų moterys įdėjo porolono, minkštų kailių... Nuostabias pagalvėles tikintieji galės pasidėti po keliais atsiklaupdami ar norėdami minkščiau atsisėsti. Idėja padaryti pagalvėles kilo moterų klubo narėms Palmirai Mikalauskienei ir Onutei Einikienei. Aktyviai pasidarbavo ir kitos rietaviškės – Virginija Lenkšienė, Elena Meškauskienė, Jūratė Pocienė. Visą mėnesį buvo triūsiama prie siuvimo mašinų, kol buvo pasiūtos minkštos ir dailios pagalvėlės. Kad jos nesivoliotų po bažnyčioje esančių suolų klauptais, prie suolų pritvirtinti specialūs pakabukai. Pasinaudojus pagalvėlėmis jas galima pakabinti, todėl nesusitepa ir netrukdo dirbti valytojams.

Šią gražią rietaviškių iniciatyvą galėtų perimti ir kitos bažnyčios. Juk nepatogu, ypač senyvo amžiaus žmonėms, klūpėti ant kietų ir šaltų grindų, ypač, kai jos yra marmurinės arba iš kito akmens. Žinoma, kartais pagalvėles būtina išvalyti.

Rietaviškiai, o ypač iš toliau užsukantys bažnyčion, džiaugiasi tokia naujove Rietavo bažnyčioje.

Pranciškus ŽUKAUSKAS

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija