2017 m. vasario 24 d.
Nr. 8 (2225)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai
2016 metai
2017 metai

Žmogaus dvasia – neįveikiama

Šventė drauge su savanoriais

Savanoriai ir kiti šventės dalyviai
po maldų už Tėvynę ant laiptų prie
bažnyčios durų. Priekyje centre
(iš kairės) – kan. Jonas Paulauskas,
kunigai Audrius Undraitis
ir Kęstutis Vainorius

Kariškius lydi parapijos klebonas
dekanas kan. Jonas Paulauskas

Iš kairės: parapijos vikaras
kun. Audrius Undraitis, Regina
Kernagienė, Jonas Šatkus,
klebonas, kan. Jonas Paulauskas,
kariai su vėliavomis

GARGŽDAI. Lietuvos valstybės atkūrimo dienos 99-ųjų metinių minėjimas prasidėjo 12 val. šv. Mišiomis Šv. arkangelo Mykolo bažnyčioje. Žvalūs rinkosi žmonės į bažnyčią dalyvauti pamaldose už laisvą Tėvynę, melsti Aukščiausiojo pagalbos neprarasti jos. Darnia rikiuote su vėliavomis per miestą atžygiavo šventėje dalyvauti pasiryžę Žemaičių apygardos 3-iosios rinktinės 302 lengvosios pėstininkų kuopos kariai, t. y. Gargždų kariai savanoriai. Šiai kuopai penktus metus vadovauja kpt. Gintautas Razma. Jis džiaugiasi, kad per tą laiką Gargždų savanorių kuopa ženkliai ūgtelėjo bei pasiekė ne vieną garbingą laimėjimą. Du kartus iš eilės kuopa buvo pripažinta geriausia pėstininkų kuopa Savanorių pajėgose. „Nuotaikos džiugios, – sakė pėstininkų kuopos vadas kpt. G. Razma, – vis daugiau jaunimo įsijungia į mūsų gretas ir supranta, kad darbais, o ne žodžiais mes Tėvynę kuriame. Dar kartą tai patvirtina, kad galimos agresijos išvakarėse gebame susitelkti – o tai ir yra svarbiausia“.

Šv. Mišias koncelebravo trys parapijos kunigai – kan. Jonas Paulauskas, Audrius Undraitis ir Kęstutis Vainorius, giedojo didysis choras. Po šv. Mišių skambėjo Lietuvos himnas. Parapijos klebonas dekanas kan. Jonas Paulauskas dėkojo visiems, susirinkusiems melstis už Tėvynę ir jos taiką, pėstininkų kuopos kariams – už dalyvavimą pamaldose, skatino melstis, kad niekam netektų patirti karo baisumų ir prarasti laisvės. Rajono tarybos narė, Seimo nario Petro Gražulio padėjėja Regina Kernagienė perdavė jo šventinius sveikinimus. Kalbėjo Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos Klaipėdos rajono filialo pirmininkas Jonas Šatkus, Dauparų bendruomenės atstovė Ieva Meilienė.

Po maldų rajono kultūros centre su šventine programa „Švęskime laisvę“ svečiavosi Vilniaus valstybinis kvartetas ir solistė Jomantė Šležaitė.

„Tegu meilė Lietuvos dega mūsų širdyse...“ – skatino Vasario 16-osios renginiai.

Kazimiera Sipienė

Autorės nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija