2017 m. vasario 24 d.
Nr. 8 (2225)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai
2016 metai
2017 metai

Nepriklausomybės aikštę papuošė 99 trispalvės

TELŠIAI. 99-asis Lietuvos gimtadienis paminėtas išskirtinai – Nepriklausomybės aikštėje iškeltos 99 trispalvės, iš kurių suformuota viena didžiulė bendra vėliava. Prie akcijos jungtis visą bendruomenę pakvietė Telšių kultūros centras. Idėjai pritarė ir renginyje dalyvavo Krašto apsaugos savanorių pajėgų Prisikėlimo apygardos 6-osios rinktinės Telšių 604 kuopa, Žemaitijos šaulių 8-osios rinktinės šauliai, policijos pareigūnai, ugniagesiai, medikai, valstybės tarnautojai, švietimo įstaigos, daugelis Žemaitijos sostinės nevyriausybinių organizacijų ir visi pilietiški telšiškiai. „Idėja Nepriklausomybės aikštėje išskleisti 99 vėliavas gimė netikėtai. Norėjosi sukurti telšiškiams išskirtinę šventę, suvienyti bendruomenę ir parodyti, kad mes mokame paminėti savo mylimos Tėvynės gimtadienį kitaip. Džiaugiuosi, jog į sumanymą telšiškiai pažiūrėjo ypač atsakingai ir visiems mums kartu pavyko įgyvendinti akciją sukuriant vieningą kompoziciją“, – kalbėjo Telšių kultūros centro režisierė ir viena idėjos sumanytojų Alina Gintalienė. Režisierė atskleidė, kad prie akcijos prisijungti panoro dar daugiau negu 99 vėliavas atsinešę piliečiai. Bendrai trispalvių suskaičiuota gerokai daugiau kaip 100.

Prieš iškilmingą vėliavos pakėlimo ceremoniją sveikinimo žodį tarė Telšių rajono savivaldybės meras Petras Kuizinas. Jis pasidžiaugė išvakarėse sulaukęs ypač nuoširdaus ir šilto darželinukų sveikinimo. „Niekas kitas negali pasveikinti taip nuoširdžiai kaip mūsų vaikai. Šiandien dėkoju visiems prisijungusiems prie bendros idėjos, kad, gerbdami savo valstybės simboliką, minime Nepriklausomos Lietuvos atkūrimą“, – sakė rajono vadovas. Po mero kalbos nuaidėjo trys salvės, sugiedotas Lietuvos himnas ir kartu su vėliava Nepriklausomybės aikštėje išskleistos visos 99 trispalvės. Viena vėliava išskirtinė ir dukart didesnė už standartines trispalves. Valstybės simbolis 2015 m. sausio 1 d. nukabintas nuo Gedimino pilies bokšto ir perduotas saugoti Telšių Žemaitės gimnazijai. Mokykla vėliavą gavo už istorinės atminties puoselėjimą, gimnazijos ir jos bendruomenės indėlį į Telšių rajono pilietinę ir patriotinę veiklą.

Įteikdama dovanas – vaikų kurtus knygų skirtukus – Vasario 16-ąją kartu švęsti kvietė Telšių rajono savivaldybė kartu su Telšių apskrities vyriausiuoju policijos komisariatu. 2000 dovanėlių Lietuvos valstybės atkūrimo dieną išdalino Telšių rajono savivaldybės meras, policijos pareigūnai, Telšių vaikų globos namų ir Telšių „Kranto“ progimnazijos auklėtiniai.

„99 vėliavų iškėlimas – lyg simbolis, kai visi lietuviai susivieniję gali ir Lietuvą kaip trispalvę pakylėti ant rankų. Tai – mūsų pilietiškumo įrodymas. Ši iniciatyva tapo ne tik įsimintinu reginiu akims, bet ir išliekamąją vertę turinčiu prisiminimu, nes vaizdą filmavome iš paukščio skrydžio“, – sakė Telšių kultūros centro renginių koordinatorius Vitalijus Praspaliauskas.

Paskui Telšių Šv. Antano Paduviečio Katedroje aukotos šv. Mišios, surengtas koncertas „Tu – mums duona kasdieninė“. Koncertavo Rietavo savivaldybės kultūros centro meno kolektyvai: mišrus choras „Jūrava“, šokių kolektyvas „Trepsis“, folklorinis ansamblis „Kadaginis“, merginų šokių kolektyvas „Šarkelės“, kaimo kapela „Subata“.

Parengta pagal savivaldybių informaciją

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija