2017 m. vasario 24 d.
Nr. 8 (2225)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai
2016 metai
2017 metai

Vilkaviškio vyskupijoje

Vilkaviškio dekanate

Poetą Kazį Bradūną paminėjo tėviškėje

Alvito bažnyčioje prie bibliotekininkės
jubiliatui parengto stendo Kazio
Bradūno dukros Lionė ir Elena
ir vaikaitis Vytautas

Kazio Bradūno gimtinėje, Kiršuose

Pirmajame visuomenei surengtame
Kazio Bradūno šimtmečio minėjime
Alvito bažnyčioje prisiminimais
dalijasi dukra Elena. Dešinėje –
klebonas kun. Vytautas Kajokas

ALVITAS. Porą dienų anksčiau nei iškilmingai Valdovų rūmuose Vilniuje kraštiečio poeto Kazio Bradūno 100-mečio jubiliejus kukliai paminėtas jo gimtojo Alvito Šv. Onos parapijos bažnyčioje. Šv. Mišių homilijoje parapijos klebonas kun. Vytautas Kajokas kalbėjo apie jubiliato talentu skleistą Dievo kūrinijos grožį, meilę tėvynei, žemei, žmogui, kvietė įsiklausyti į jo poezijos gilumą, prasmingumą.

Po šv. Mišių muzikinę-literatūrinę kompoziciją, skaitydami poeto eiles, atliko Alvito pagrindinės mokyklos mokiniai.

Poeto dukra Elena Bradūnaitė-Aglinskienė akcentavo, jog Bradūnų šeimos narių sprendimu tėvelio jubiliejinių metų šventimo pradžią įprasmina būtent Alvito bažnyčioje šv. Mišių auka jo mirties dieną, vasario 9-ąją (2009 metais). Taip pasirinkta dar ir todėl, kad K. Bradūnas šioje mažoje bažnytėlėje buvo pakrikštytas, kad pats, Amerikoje gyvendamas, dažnai kartodavo, jog jo širdis – Alvite ir gimtuosiuose Kiršuose. Dukra Elena liudijo apie šeimoje abiejų tėvų gyvenimo pavyzdžiu vaikams ir vaikaičiams įdiegtas tautiškumo, katalikiškumo vertybes ir kitas žmogiškąsias savybes.

Renginyje dalyvavo ir jaunėlė K. Bradūno dukra Lionė su vyru Andriumi Kazlausku (gyvena Bostone, JAV), mirusio sūnaus Jurgio sūnus Vytautas Bradūnas. Vaikinas į Lietuvą atskrido iš Afrikos (Kenija), kur kaip informacinių technologijų specialistas pastaraisiais metais dirba pabėgėlių labui.

Šv. Mišiose ir minėjime dalyvavo Vilkaviškio viešosios bibliotekos, savivaldybės, kraštotyros muziejaus atstovai. Savivaldybės administracijos direktorius Vitas Gavėnas K. Bradūno artimiesiems įteikė atminimo dovanas – alvitiečio tautodailininko Raimundo Blažaičio drožtas skulptūrėles.

Prieš šv. Mišias poeto dukros Elena ir Lionė, žentas Andrius ir vaikaitis Vytautas dar aplankė nuo Alvito gal per kilometrą esantį Kiršų kaimą – K. Bradūno gimtinę. Ji prieš dvejus metus sutvarkyta ir atminimo ženklu pažymėta dukros Elenos iniciatyva bei Šeimenos seniūno Ginto Bakūno ir vietinių žmonių rūpesčiu. Anksčiau Bradūnynę primindavo vien kryžkelėje stebuklingai išlikęs dar K. Bradūno tėčio statytas kryžius.

Birutė Nenėnienė

Autorės nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija