2017 m. gegužės 5 d.
Nr. 18 (2235)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai
2016 metai
2017 metai

Ruošiamės Jaunimo dienoms

Susitikimas pradinukais

Susitikimas su vyresniųjų
klasių gimnazistais
Virginijos Markevičienės nuotraukos

Kovo 28 dieną Dusetų Kazimiero Būgos gimnazijoje lankėsi Panevėžio vyskupijos jaunimo centro atstovai Monika Žideliūnaitė ir Ugnius Mikaliūnas. Jie atsivežė Jaunimo dienų kryžių. Pirmieji su svečiais susitiko pradinių klasių mokiniai. Vaikai noriai bendravo, atsakinėjo į klausimus, o teisingai atsakę, galėjo gauti dovanėlių. Jie dalyvavo protų mūšyje, dainavo, šoko. Mažiesiems šis susitikimas labai patiko, nes sužinojo daug naujų dalykų.

Paskui su Panevėžio vyskupijos jaunimo centro atstovais susitiko devintokai, dešimtokai bei keli vienuoliktokai. Susitikimo tikslas – pakviesti visus dalyvauti Jaunimo dienose, kurios vyks birželio 23–25 dienomis Vilniuje. Susitikimas prasidėjo visiems gerai žinomu žaidimu „Tiesa – drąsa“. Mokiniams reikėjo pasirinkti: atsakyti į Monikos klausimą arba Ugniaus sugalvotą užduotį. Dauguma pasirinko Tiesą ir atsakinėjo į klausimus, į kuriuos atsakymą galėjo žinoti tik paklaustasis: batų dydis, mylimosios ar mylimojo vardas, mėgstamiausias patiekalas. Tik viena mergina pasiryžo pasirinkti Drąsą. Jai teko padainuoti ir pagroti visiems susirinkusiems. Netrukus paaiškėjo, kodėl susitikimą svečiai pradėjo būtent šiuo žaidimu. Jei mergina nebūtų buvusi drąsi, ji nebūtų atlikusi užduoties, nebūtų išsisukusi iš padėties, todėl visi turėtume būtų drąsūs ir nepasiduoti baimėms. Šis žaidimas čia ypatingai tiko, nes šių metų Jaunimo dienų šūkis bei pavadinimas – „Tiesa padarys Jus laisvus“.

Labai gera buvo klausytis Ugniaus atliekamų dainų bei smalsu sužinoti jo sėkmės istoriją Jaunimo dienų metu. Dalinomės baimėmis bei tikslais, išgirdome daugiau informacijos apie Jaunimo dienas. Baigiantis susitikimui įsiamžinome fotografijose (speciali užduotis mokytojoms) ir atsisveikinome.

Kovo 30 dieną iš mūsų gimnazijos Jaunimo dienų kryžius buvo nešamas į Dusetų Švč. Trejybės bažnyčią. Klebonas kanauninkas Stanislovas Krumpliauskas apsilankė gimnazijoje ir kartu su būriu mokinių, skambant mergaičių ansamblio atliekamoms giesmėms, patraukė į bažnyčią. Kitą dieną iš Dusetų kryžius iškeliavo į Zarasų Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčią.

Vienuoliktokė Emilija Čypaitė irgi visus kvietė dalyvauti Jaunimo dienose bei dalijosi savo patirtimi ir mintimis apie 2015 metais Alytuje birželio 27–28 dienomis vykusias Jaunimo dienas ,,Kur jūsų lobis, ten ir jūsų širdis“. „Labai daug jaunų žmonių, daugiau kaip 6000, susirinko iš visos Lietuvos. Alytaus sporto komplekse vos sutilpome, – sakė Emilija. – Mūsų tikslas buvo atrasti lobį, esantį širdyse, savo talentą, pašaukimą. Renginys buvo įspūdingas. Vyko daug užsiėmimų. Labai įsiminė sekmadienį Rotušės aikštėje vykusios šv. Mišios vadovaujant Lietuvos vyskupams, o po jų – uždarymo dienos koncertas su pranciškonu iš JAV, džiazo ir hiphopo atlikėju Stanu Fortuna. Jis nustebino ne tik savo muzikavimu, bet ir nuostabia iškalbos dovana, mokė, kaip gyventi su tikėjimu, dažnai kartojo, kad ,,mums reikia meilės“. Laikas, praleistas Jaunimo dienose, buvo įsimintinas ir sustiprino norą tapti geresniais žmonėmis bei katalikais. Jaunimo dienos padarė didelę įtaką mano gyvenimo kelyje, man buvo pirmosios, bet tikrai ne paskutinės“.

Greta Stankevičiūtė,
Dusetų Kazimiero Būgos gimnazijos Ig klasės mokinė

Zarasų rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija