2017 m. gegužės 12 d.
Nr. 19 (2236)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai
2016 metai
2017 metai

Priimk Šv. Jokūbo kelio iššūkį!

2016 metų Šv. Jokūbo kelio
ambasadoriai dviratininkai
Skardupių bažnyčios šventoriuje

Kelias – judėjimas, fizinė tvermė, prasmės paieškos. Galiausiai kelias – pažinimas, kad ir kaip atsainiai juo žingsniuoji… O gal bėgi… O gal tik sėdi šalikelėje ir stebi… Visgi šiais visuotinės skubos ir patogumų laikais per kalnus, klonius, pievas, kaimelius ir miškus vingiuojantis keliukas, kuriuo pėsčiomis keliauja piligrimai, – užburiantis reiškinys. Tačiau visai nebūtina iš karto išdrįsti sekti pirmųjų piligrimų keliais į Santiago de Kompostelą tolimojoje Ispanijoje. Šiandien Šv. Jokūbo kelio iššūkį Tu esi kviečiamas priimti čia, gegužės žiedais pakvipusioje Lietuvoje. Susidomėjai?

Taigi jau antrus metus iš eilės, gegužę, visus aktyvius jaunus žmones – vyresniųjų klasių mokinius ir gimnazistus, kolegijų ir universitetų studentus, dirbantį ir nedirbantį jaunimą iki 30 metų – Šv. Jokūbo kelio draugų asociacija kviečia jungtis į jaunimo estafetes pėsčiomis, dviračiais ar net autobusais bei tapti Šv. Jokūbo kelių Lietuvoje ambasadoriais. Laukiami visi mylintys savo Tėvynę, norintys ją geriau pažinti ir suprasti, tikri XXI amžiaus europiečiai, kurie remia vieningos Europos idėją, stiprios Lietuvos stiprioje Europos Sąjungoje siekį.

Šios jaunimo akcijos tikslas – atrasti Šv. Jokūbo kelius savoje ir kaimyninėse savivaldybėse, aplankyti keliuose esančias šventoves, kultūros paveldo, istorijos objektus. Jaunųjų Šv. Jokūbo kelio ambasadorių estafetės dalyviai, lydimi organizatorių, ne tik dviračiais arba pėsčiomis įveiks po kelias dešimtis kilometrų, bet ir Šv. Jokūbo kelio ženklu, naudojamu visoje Europoje, žymės Šv. Jokūbo kelius, juose esančius lankytinus objektus, maitinimo ir nakvynės vietas, švietimo ir visuomenines įstaigas, privačius namus. Kiekvienas estafetės dalyvis, įveikęs bent vieną etapą, gaus Šv. Jokūbo kelio ambasadoriaus sertifikatą. O jei liksite tik sėdėti šalikelėje ir stebėti, ambasadorius atpažinsite pagal Šv. Jokūbo kelio – Camino de Santiago – arba Šv. apaštalo Jokūbo ženklus ant žygio dalyvių marškinėlių, kepurėlių, vėliavėlių. „Tikėjimas kalnus gali pajudinti“, tad verčiau eikime, keliaukime drąsiai su Šv. Jokūbo šviesa, papildykime savo gyvenimus dvasingais iššūkiais, įprasminkime kasdienybę atradimų kupiname kelyje.

Pirmieji maršrutai, dalyviai ir datos jau aiškėja, tačiau labai lauksime ir čia dar nepaminėtų rajonų atstovų.

Gegužės 26 dieną (penktadienį) 15 val. Joniškio rajono savivaldybė kviečia visus, neabejingus aktyviam laisvalaikiui, pažaboti vėją ir leistis į dviratininkų žygį ir šiemet. Maršrutas: Senoji Žagarės bažnyčia – Juodeikių kaimas. Dalyvių registracija vyks iki gegužės 15 dienos VšĮ ,,Joniškio turizmo ir verslo informacijos centre“.

Šilutėje planuojamas Šv. Jokūbo kelio dviračių žygis gegužės 28 dieną (sekmadienį). Dviratininkus išlydės Žemaičių Naumiesčio ir Švėkšnos klebonai. Žygio vadovė – Šilutės tarybos narė Sandra Tamašauskienė.

Alytaus miestas ir Alytaus rajonas aktyviai dalyvaus estafetėje antrą kartą.

Šiaulių miesto savivaldybė praneša, jog irgi ruošiasi žygiui.

Estafetė šiais metais organizuojama švenčiant Camino de Santiago paskelbimo pirmuoju Europos kultūriniu maršrutu 30 metų sukaktį. Akcijos globėja ir sumanytoja – Kovo 11-osios Akto signatarė, Europos Parlamento narė dr. Laima Andrikienė. Organizaciniais klausimais galima kreiptis į Šv. Jokūbo kelio draugų asociaciją.

Atminkite, į laimę kelių nėra, nes kelias ir yra laimė!

Aurelija Krampaitė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija