2017 m. birželio 9 d.
Nr. 23 (2240)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai
2016 metai
2017 metai

Kauno arkivyskupijoje

Kėdainių dekanate

Pirmosios Komunijos šventė

Pirmosios Komunijos šventėje
daugiausiai buvo vaikų

KĖDAINIAI. Kristaus Žengimo į dangų iškilmės dieną Šv. Jurgio bažnyčioje daugiau kaip 60 vaikų pirmą kartą priėmė Šventąją Komuniją. Šv. Mišias aukojo klebonas kun. Artūras Stanevičius. Šventojo Rašto skaitinius skaitė vaikučių mamytės: Raimonda Augienė ir Jolanta Klevinskienė.

Baigdami katechezės pamokėles kalbėjomės su vaikais, jog ne viską galima išmokti mintinai, kad tikėjimo pamoka tęsis visą gyvenimą. Tikėjimą Dievu reikia pajausti, brandinti, auginti bei puoselėti per maldą, Bažnyčios Tradiciją, Šventojo Rašto, kuris kiekvienoje šeimoje turėtų užimti pačią garbingiausią vietą, tiesas. Nusprendėme, kad nereikia bijoti išpažinties, kuri palengvina sielos būseną, o dera vengti nuodėmės, kuri atitolina mus nuo Dievo. Mūsų gyvenimo kelio ženklai – Dievo įsakymai, kurių nevalia pamiršti.

Džiaugiausi tėvais, kurie nuo pirmųjų vaikų katechezės pamokų atsakingai kas sekmadienį drauge su savo vaikais dalyvavo šv. Mišiose. Juk pirmieji tikėjimo ugdytojai ir yra vaikų tėveliai.

Pirmosios Komunijos šventė – ne vien vaikų, jų tėvelių, artimųjų, bet ir parapijos. Klebonas Artūras džiaugėsi, kad vaikai priėmė Pirmąją Komuniją Kristaus Žengimo į dangų dieną. Šiais ypatingais Arkivyskupo Teofiliaus Matulionio metais šventoriuje pastatytas metalinis kryžius, o šalia kryžiaus neseniai sumontuotos metalinės plokštės su tekstais.

Klebonas kun. A. Stanevičius pakvietė visus išeiti į šventorių ir pašventino šias plokštes prie kryžiaus, o vaikams įteikė Pirmosios Komunijos pažymėjimus. Sveikindamas vaikus klebonas linkėjo kuo dažniau priimti Jėzų į savo širdeles ir nepamiršti bažnyčios. Vaikus dar sveikino jų tėvai, krikštatėviai, giminės.

Genė Sereikienė,
Šv. Jurgio bažnyčios katechetė

Gražinos Žebarauskienės nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija