2017 m. birželio 9 d.
Nr. 23 (2240)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai
2016 metai
2017 metai

Šv. Justino iškilmėje pristatytas vyskupijos koadjutorius

Kan. teol. lic. Andriejus Sabaliauskas

Šv. Mišių koncelebracija. Iš kairės:
apaštalinis nuncijus arkiv. Pedras
Lopesas Kvintana, vyskupas
koadjutorius Kęstutis Kėvalas
ir vyskupas ordinaras Jonas Boruta SJ

TELŠIAI. Birželio 1 dieną liturginiame Bažnyčios kalendoriuje minimas šventasis kankinys Justinas. Šis, pirmųjų Krikščionybės amžių šventasis yra dangiškasis Telšių vyskupijos globėjas. Ši diena Telšiuose buvo ypatinga – gausiai susirinkusiems tikintiesiems pristatytas Telšių vyskupijos vyskupas koadjutorius Kęstutis Kėvalas. 12 val. šv. Mišių pradžioje į susirinkusiuosius kreipėsi apaštalinis nuncijus Baltijos šalims arkivyskupas Pedras Lopezas Kvintana (Pedro López Quintana), pristatė buvusį Kauno arkivyskupo augziliarą, o nuo šiol popiežiaus Pranciškaus sprendimu Telšių vyskupijos vyskupą koadjutorių Kęstutį Kėvalą, o Telšių vyskupijos kurijos kancleris kun. Haroldas Šneideraitis visiems susirinkusiems perskaitė paskyrimo dokumentą.

Vysk. K. Kėvalo vadovaujamose šv. Mišiose koncelebravo apaštalinis nuncijus arkiv. P. Lopesas Kvintana, Telšių vyskupas Jonas Boruta SJ, nuncijaus patarėjas mons. Metju Amponsa-Samoa (Matthew Amponsah-Saamoa) ir asmeninis sekretorius kun. Mindaugas Šlaustas, Telšių vyskupijos kunigai – konsultoriai, prelatai, monsinjorai, kanauninkai – iš viso jų buvo apie 70. Šv. Mišių liturgijoje patarnavo Telšių Vyskupo Vincento Borisevičiaus kunigų seminarijos klierikai, giedojo Telšių vyskupijos Katedros vargonininkės Elenos Žirgulienės vadovaujamas choras. Iškilmes tiesiogiai transliavo „Marijos radijas“.

Pamoksle vysk. K. Kėvalas priminė, jog šv. Justinas buvo filosofas, gerai pažinęs ano meto pasaulietinius mokslus ir įsigilinęs į Kristaus Evangeliją, tapo kankiniu, prieš tai sukūręs krikščioniškosios filosofijos mokyklą. Šv. Justinas, anot vyskupo, moko mus šių dienų visuomenėje kryžiaus išminties, o garbingasis arkivyskupas Teofilius Matulionis, kurio beatifikacija įvyks. birželio 25 dieną, pamoko siekti išminties ir drąsos, turint glaudų ryšį su Viešpačiu. Įtaigiai, remdamasis savo patirtimi ir pavyzdžiais, vyskupas drąsino gausiai susirinkusiuosius būti pasaulio šviesa, nepasiduoti tamsai ir taip gyvenant siekti šventumo. Būtent šis uždavinys iškyla kaip svarbiausias Bažnyčios nariams. Su drąsa ir nuolankumu vyskupas kvietė visus eiti į Jo amžinąją šviesą, kur yra kviečiamas kiekvienas tikintysis.

Po iškilmingų šv. Mišių vysk. K. Kėvalą, tapus Telšių vyskupijos vyskupu koadjutoriumi, pasveikino Telšių vyskupijos ordinaras vyskupas J. Boruta SJ, kunigų ir Telšių kunigų seminarijos atstovai, Telšių miesto ir rajono savivaldybės meras Petras Kuizinas, ateitininkai, Telšių Vincento Borisevičiaus katalikiškos krypties gimnazijos, Telšių vyskupijos Katechetikos, Jaunimo, Šeimos centrų atstovai, Marijos legiono narės, tretininkai bei pavieniai iškilmių dalyviai. Sveikinusieji linkėjo vyskupui naujose pareigose gausios Dievo palaimos bei kitų reikalingų malonių, prisiimant naują tarnystę Telšių vyskupijoje. Sveikinimus vainikavo skambus, choro giedamas himnas.

Po iškilmių Telšių vyskupijos Katedroje, gausus garbių svečių būrys pietavo Telšių kunigų seminarijos refektoriume ir galėjo vysk. K. Kėvalą asmeniškai pasveikinti ir pasikalbėti su juo, pabendrauti tarpusavyje.

Kun. Dariaus Trijonio nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija