2017 m. rugsėjo 8 d.
Nr. 34 (2251)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai
2016 metai
2017 metai

Telšių vyskupijoje

Gargždų dekanate

Jaudinantis sekmadienis

Iš dešinės: zakristijonas Jonas
Bučinskas, klebonas kan. Jonas
Paulauskas, kun. Mindaugas Šlaustas,
kun. Stanislovas Toleikis, kun. Donatas
Žukauskas, kun. Audrius Undraitis,
patarnautojas Robertas Šlioževičius

GARGŽDAI. Rugsėjo 3 dieną Sumos šv. Mišias Šv. arkangelo Mykolo bažnyčioje aukojo asmeninis apaštalinio nuncijaus sekretorius kun. Mindaugas Šlaustas. Jis kelerius metus yra dirbęs vikaru Gargždų parapijoje, tad ir dabar, kai tik turi galimybę, apsilanko šioje parapijoje. „Man visada malonu čia atvykti, dėkoju Jūsų klebonui kanauninkui Jonui Paulauskui, kad sudarė galimybę šiandien čia kartu su Jumis už Jus melstis. Šv. Mišias aukosiu už Jus, čia esančius, už Jūsų namiškius, šeimos narius, už pradedančius mokslo metus vaikus, jaunimą“, –  kalbėjo šv. Mišių pradžioje kunigas Mindaugas. Jis Gargždų parapijoje visada laukiamas. Jo pamokslai aktualūs, įtaigūs, artimi klausytojams. Pasiremdamas skaitiniu iš pranašo Jeremijo knygos (Jer 20, 7–9), kunigas skatino nebijoti pašaipų dėl savo tikėjimo, dėl sekmadienio šventimo, drąsino visada būti savimi, gyventi, elgtis teisingai, nebijoti apginti savo teises, savo įsitikinimus. Dabar kun. M. Šlaustas gyvena Vilniuje, apaštalinėje nunciatūroje, yra asmeninis apaštalinio nuncijaus arkivysk. dr. Pedro Lopeso Kvintanos (Pedro López Quintana) sekretorius, moka kelias užsienio kalbas.

Po šv. Mišių klebonas dėkojo kun. Mindaugui už šv. Mišių auką, už pamokslą. Be to, tą sekmadienį, norėdamas pradėti savarankišką gyvenimą, su zakristijono pareigomis atsisveikino Jonas Bučinskas, penkerius metus tą darbą dirbęs šioje parapijoje. Jis labai jausmingai, nuoširdžiai dėkojo parapijos klebonui kan. J. Paulauskui už tėvišką rūpestį, patarimus, pamokymus. Įteikė klebonui gėlių puokštę linkėjo, kad į jo vietą ateitų kitas geras, darbštus zakristijonas. Jonas nuoširdžiai dėkojo ir parapijos kunigams su kuriais dirbo, džiaugėsi jų nuoširdumu bendraujant.

Svečiui kunigui Mindaugui bei išeinančiam zakristijonui Jonui bažnyčios choras sugiedojo „Ilgiausių metų“, o susirinkusieji bažnyčioje atsisveikino audringais plojimais. Parapijiečiai visada nuoširdžiai džiaugiasi svečiais ir jų mielai laukia, o atsisveikinti būna gaila.

Kazimiera Sipienė

Autorės nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija