2017 m. rugsėjo 8 d.
Nr. 34 (2251)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai
2016 metai
2017 metai

Šiaulių vyskupijoje

Kelmės dekanate

Porciunkulės šventė

Tytuvėnų Švč. Mergelės Marijos,
Angelų Karalienės, Maldos
į Dievo Gailestingumą grupė
su klebonu kun. Rimantu Žaromskiu
ir grupe pamaldų dalyvių

TYTUVĖNAI. Pirmąjį rugpjūčio penktadienį Švč. Mergelės Marijos, Angelų Karalienės, bažnyčioje vyko Porciunkulės, Švč. Mergelės Marijos, Angelų Karalienės, Šv. Pranciškaus šventė. Maldos į Dievo Gailestingumą grupės vadovė, buvusi vargonininkė, vienuolė benediktinė Rozalija Rimkutė dėkojo visiems į ją susirinkusiems. Ji priminė, kad dabar mums nereikia vykti į Asyžių prie šv. Pranciškaus palaikų prisiglausti, mes turime savo šventovėje šio šventojo altorių ir čia galime pelnyti visuotinus atlaidus. Maldos grupė Švč. Mergelės Marijos, Angelų Karalienės, vardą jau turi devynerius metus.

Iškilmingose pamaldose prisiminti visi grupės nariai – dalyvaujantys šventėje ir namie pasilikę, ligoniai, neįgalūs, toliau gyvenantys... Kaip kiekvienose Gailestingumo grupės Mišiose, taip ir šiose buvo meldžiamasi už iškeliavusius Amžinybėn.

Vadovė Rozalija daug valandų skyrė savo kambarėlyje prie pianino mokydama maldos grupės dalyves giedoti, todėl bažnyčioje dėkojo Nijolei Slovikienei, Irenai Vasiliauskienei, Stanislavai Česnauskienei, Antaninai Gvozdienei, Audronei Augustienei, Justinai Viržintienei. Padėkos žodžių nusipelnė klebonas kun. Rimantas Žaromskis. Jam padėkota už pirmųjų mėnesio ir kitų penktadienių mišias įvairiomis permaldavimo intencijomis, už gražų pamaldų vedimą prie išstatyto Švč. Sakramento, už skelbimus, pranešimus, dvasinę, moralinę bei materialinę paramą, už kiekvieną mėnesį prie Švč. Sakramento vykstančias naktines adoracijas, kurias transliuoja „Marijos radijas“. Rozalija padėkojo seniūnui Romui Čerkauskui už palaikymą, bendravimo akimirkų sustabdymą fotoaparatu. Visiems linkėjo Gailestingojo Jėzaus, Angelų Karalienės ir šv. Pranciškaus globos.

Po šv. Mišių jose dalyvavusieji rinkosi senojoje klebonijoje – išpuoštoje gėlėmis ir šventųjų paveikslais Gailestingumo koplyčioje. Ten gėrė arbatą, meldėsi ir giedojo.

Sekmadienį paskutiniuose tituliniuose Porciunkulės atlaiduose Maldos grupės narės su gėlėmis, vėliavą nešant Antanui Galbuogiui, dalyvavo iškilmingoje Švč. Sakramento pagarbinimo procesijoje.

Rozalija Rimkutė,
Maldos į Dievo Gailestingumą grupės vadovė,

Justina Viržintienė,
grupės narė

Romo Čerkausko nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija