2017 m. rugsėjo 8 d.
Nr. 34 (2251)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai
2016 metai
2017 metai

Stovykla grigališkojo choralo giedotojams

Stovyklautojų grupė

Atlaiduose Skaistkalnėje

Rugpjūčio 3–6 dienomis Germaniškio mokykloje-daugiafunkciame centre (MDC) vyko vaikų grigališkojo giedojimo stovykla. Jos sumanytoja ir vadovė – Vilniaus Universiteto grigališkojo choralo grupės moterų mokyklos ir Biržų grigališkojo giedojimo grupės vadovė, pedagogė, ansamblių bei chorų vadovė Viktorija Silenkovaitė. Ji mokė įvairaus amžiaus vaikus ir paauglius jau tūkstantmetį skaičiuojančio grigališkojo giedojimo paslapčių. Stovyklojautojai iš Kauno ir Biržų rajonų ilsėjosi vaizdingose pasienio su Latvija apylinkėse, keliavo po lankytinas Biržų rajono vietas, turėjo galimybę giedoti Biržų Šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje, tradicinėse šv. Mišiose, kurias lotynų kalba aukojo stovyklos globėjas klebonas kun. Algis Neverauskas. Jose giedojo ir patarnavo svečiai iš Vilniaus grigališkojo giedojimo kolektyvų.

Stovykla baigėsi rugpjūčio 6 dieną Latvijos pasienio Skaistkalnės miestelio Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje kasmet vykstančiuose Porciunkulės atlaiduose (vietinių žmonių vadinamuose Kanapinės atlaidais). Čia aukotose šv. Mišiose giedojo stovyklos dalyviai, Biržų grigališkojo giedojimo grupė ir svečiai iš Vilniaus bei Marijampolės.

Už pagalbą organizuojant stovyklą dėkojame Biržų klebonui kun. Algiui Neverauskui, Latvijos Respublikos Skaistkalnės Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčios klebonui tėvui Janiui, rėmėjoms Reginai Ukrinienei ir Alei Pocienei, dalyvių užimtumu ir buitimi pasirūpinusioms centro mokytojoms ir kitiems darbuotojams, dalyvių tėveliams. Už įvairių sumanymų įgyvendinimą ir vadybą dėkojame Germaniškio MDC direktoriui Gediminui Janeliūnui.

Virginija Kubilienė

Biržų rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija