2017 m. lapkričio 17 d.
Nr. 44 (2261)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai
2016 metai
2017 metai

Bibliotekos 80-mečiui – renginių savaitė

JURBARKAS. Spalio 21–27 dienomis Jurbarko rajono savivaldybės viešoji biblioteka paminėjo gražų savo veiklos 80-metį. Tai – išskirtinis įvykis – per šiuos dešimtmečius biblioteka augo, plėtėsi, keitėsi, tapo šiuolaikiškesnė ir patrauklesnė.

Bibliotekos bendruomenė jurbarkiečius maloniai nudžiugino susitikimu su kraštiečiu režisieriumi Rimu Bružu, buvo pristatytas jo režisuotas dokumentinis filmas „Karo laivas „Prezidentas Smetona“.

Čia taip pat įvyko filosofo, rašytojo, kraštiečio, kilusio iš Raudonėnų, prof. dr. Sauliaus Kanišausko knygos „Atsibusk, Kalistratai“ pristatymo vakaras. Autorius pasidalino mintimis ir prisiminimais apie Jurbarko kraštą ir jo žmones.

Jubiliejinių renginių puokštėje –  ir „Skaitytojų vaikų diena“. Vaikai ne tik dalyvavo viktorinoje, skirtoje Pasaulinei gyvūnijos dienai paminėti, bet ir turėjo galimybę apžiūrėti žvėrių ir paukščių iškamšų parodą.

Bibliotekoje įvyko jaukus „Marlene Dietrich vakaras“, kuriame Šiaulių dramos teatro aktorė Nomeda Bėčiūtė jurbarkiečiams atskleidė vienos iš žymiausių klasikinio Holivudo kino legendų Marlene Dietrich gyvenimą, atliko jos kūrybos dainas.

Renginyje „Kuriantys bibliotekininkai: profesija ir laisvalaikis“ pagerbti buvę ir tebedirbantys Jurbarko viešosios bibliotekos darbuotojai. Surengta bibliotekininkų rankdarbių paroda, pristatyta Izabelės Lukošienės knyga „Saulė šviečia visiems“. Savo eiles skaitė rašytoja, poetė, prozininkė, dramaturgė Violeta Šoblinskaitė, savo kūrybos pasaką ir eilėraščius – nauja Viešosios bibliotekos kolektyvo narė Rasa Kaminskienė.

Spalio 27 dieną bibliotekos veiklos 80-metį vainikavo jubiliejinis vakaras „Atidari langai: šviečia ir kviečia bibliotekos langai“, kurio metu atidaryta nuolatinė ekspozicija „Kraštiečių alėja“, skirta pagerbti įvairius Jurbarko krašto kūrėjus. Vėliau įvyko svingo karalienių „The Ditties“ pasirodymas ir teatralizuota jubiliejinė programa. Žiūrovų dėmesį traukė ekrane besikeičiančios bibliotekos archyvinės nuotraukos, švenčių ir kasdienybės akimirkos, pasakojančios, kaip per dešimtmečius keitėsi biblioteka, joje dirbantys žmonės.

Jurbarko rajono savivaldybės meras Skirmantas Mockevičius padėkojo šios įstaigos bendruomenei už ilgametį kūrybinį darbą, naujų galimybių ir idėjų ieškojimą kuriant šiuolaikišką ir patrauklią biblioteką. Sveikinimus bibliotekininkams skyrė ir savivaldybės administracijos direktorė Vida Rekešienė. Ji kolektyvui įteikė 200 eurų dovanų čekį.

Sveikinimus bibliotekos bendruomenei skyrė Seimo narys Ričardas Juška, Jurbarko rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Antanas Gvildys, vedėjo pavaduotoja Rasida Kalinauskienė, VšĮ „Jurbarko turizmo ir verslo informacijos centro“ direktorė Gaiva Mačiulaitienė, kiti vakaro svečiai.

Lina Lukošiūtė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija