2017 m. gruodžio 22 d.
Nr. 49 (2266)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai
2016 metai
2017 metai

Kauno arkivyskupijoje

Kėdainių dekanate

Advento vainikų paroda

Advento vainikų paroda
Šv. Jurgio bažnyčioje

KĖDAINIAI. Pirmąjį gruodžio sekmadienį Šv. Jurgio parapijos klebonas kun. Artūras Stanevičius aukojo pirmosios Advento savaitės šv. Mišias. Parapijiečiai kaip ir kasmet į bažnyčią atsinešė Advento vainikus. Du mediniai stendai buvo pilnutėliai Advento vainikų, kurie skyrėsi savo menine išraiška, spalvomis ir įvairove. Labai nedaug buvo pirktinių. Kiti vainikai buvo pačių pasigaminti ir tuo įdomūs. Parodoje savo pagamintus Advento vainikus eksponavo katechezės vaikai, parapijos mokyklų mokiniai ir pavieniai tikintieji.

Klebonas kun. A. Stanevičius, pašventinęs vainikus, pamoksle pasakojo apie Adventą, šventą ir kilnų keturių savaičių Kristaus Atėjimo laukimą. Advento vainiką klebonas prilygino kalendoriui, kai kas savaitę uždegdami po naują žvakelę artėjame prie Šv. Kalėdų.

Prieš tos dienos katechezės pamokėlę paklausiau į bažnyčią atėjusių vaikų, kokią pirmąją Advento žvakelę uždegsime? Ją jau paminėjo pamoksle klebonas. Pirmasis pakėlęs ranką atsakyti į pateiktą klausimą uždegė Pranašų žvakę. Tada paprašiau vaikų, kad jie pagalvotų apie savo pasiryžimus Advento laikotarpiu ir galės iš kankorėžių krūvelės paimti po vieną kankorėžį ir pasakę savo gerą darbą ar pasiryžimą padėti jį prie Advento vainiko. Vaikai ėjo vienas po kito prie Advento vainiko ir sakydami garsiai, mintyse arba tyliai savo pasiryžimus dėjo kankorėžius rateliu aplinkui Advento vainiką. Gražių, nuoširdžių ir jautrių tą valandėlę buvo išsakyta vaikų pasiryžimų: „padėsiu tėveliams“, „atleisiu seną nuoskaudą“, „atsiprašysiu draugo, kurį įskaudinau“, „neatsikalbinėsiu“, „nepamiršiu pasimelsti“, „būsiu atsakingesnis ir draugiškesnis“... Tėveliai, tą sekmadienį buvę drauge su savo vaikais, katechezės pamokoje irgi papildė Advento vainiką savo pasiryžimais.

Darželyje sulaukęs klausimo, už ką tu myli saulę, keturmetis Ąžuolas Domoninkas nesutriko. Jis atsakė: „Aš saulę myliu už grožį“. Ką norėjo pasakyti berniukas? Jeigu saulė neatneštų ryto, nešviestų ir nešildytų, savo spinduliais neapglėbtų sužvarbusio, neaugintų duonos, ar toks būtų Ąžuolo atsakymas. Tikriausiai ne. Advento metu tie pasiryžimai mus skatina būti gražius savo gerais darbais ir savo širdies šiluma. Tikėkime, kad aplink Advento vainiką sudėti vaikų ir jų tėvelių pasiryžimai bus tarsi saulės dovana vienų kitiems.

Genė Sereikienė

Autorės nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija