2018 m. gegužės 4 d.
Nr. 18 (2285)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai
2016 metai
2017 metai

Kultūros ministerijos premijos geriausiems bibliotekininkams

Vilnius. 18-osios Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės „Kartu mes kuriame ateitį“ atidarymo metu kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson apdovanojo geriausius 2017 metų bibliotekininkus ir įteikė jiems premijas už reikšmingiausius darbus bibliotekų veikloje bei išskirtinius profesinius laimėjimus per praėjusius metus. Ministrė sakė: „Bibliotekos šiandien yra tapusios bendravimui ir bendradarbiavimui, pokyčiams bei inovacijoms atviromis kultūros įstaigomis, be kurių neįsivaizduojame visaverčio mūsų visuomenės ir ypatingai regionų bendruomenių gyvenimo. Kiekvieno bibliotekininko vidinė motyvacija siekti pažangos, profesionalumas, kūrybingumas ir pasišventimas savo misijai yra pagrindinis faktorius tam, kad mūsų bibliotekos ir toliau klestėtų“.

Geriausio 2017 metų bibliotekininko vardas suteiktas dr. Žibutei Petrauskienei, Vilniaus universiteto bibliotekos Mokslinės informacijos duomenų skyriaus vadovei, už mokslinės komunikacijos priemonių plėtrą, mokslometrinių metodų taikymą mokslinės produkcijos vertinimui, atvirosios prieigos prie mokslo produkcijos judėjimo idėjų populiarinimą bei įgyvendinimą, mokslinių tyrimų duomenų valdymo veiklų viešinimą.

Geriausio bibliotekos vadovo vardas suteiktas dr. Linai Šarlauskienei, Kauno kolegijos Bibliotekos ir informacijos išteklių centro vadovei, už kandidatės indėlį kuriant informacinę Lietuvos visuomenę, bibliotekinių paslaugų tobulinimą, jų integravimą į mokslo bei studijų procesą ir aktyvų dalyvavimą bibliotekinės bendruomenės gyvenime.

Geriausio jaunojo bibliotekininko vardas suteiktas Ingai Mitunevičiūtei, Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamento Tyrimų ir sklaidos skyriaus vadovei, už vaikų literatūros sklaidą bibliotekinei bei pedagoginei bendruomenei, nuopelnus skatinant vaikų skaitymą ir tarptautinės partnerystės su pažangiomis užsienio šalių bibliotekomis plėtojimą.

2018 metais buvo gauta 11 paraiškų geriausių 2017 metų bibliotekininkų vardams suteikti: 5 paraiškos geriausio bibliotekininko vardui, 2 – geriausio bibliotekos vadovo vardui ir 4 – geriausio jaunojo bibliotekininko vardui.

Balandžio 23–29 dienomis visose šalies bibliotekose vyko įvairūs Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės renginiai.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija