2018 m. gegužės 4 d.
Nr. 18 (2285)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai
2016 metai
2017 metai

Padrikos mintys

Tą sekmadienį buvome pas giminaičius Rokiškyje. Užėjome ir į bažnyčią, ten nusipirkome „XXI amžių“. Tik šiame laikraštyje sužinome tai, apie ką kiti laikraščiai nerašo. Nežinome, ar jie kažko bijo, ar pataikauja valdžiai, ar tyčia nutyli?

Perskaitėme ir apie Neringos Venckienės likimą. Gerai, kad ją užstoja ir sūnus Karolis, suprantantis apie klano Lietuvoje melagystes. Drąsiai straipsnyje „Pašarvota tiesa“ rašo Petras Plumpa, pats daug iškentėjęs dėl neteisybės. Pasak jo, kaip buvo, taip ir liko – Lietuvą valdo klanai. Nesąmonė, kad 5–6 metukų mergaitę seneliai ir teta galėjo išmokyti baisių šlykštybių. Kodėl jos neleido viešai apklausti, nors seneliai to reikalavo? Tokio amžiaus vaikas viską būtų pasakęs. Kodėl dukrelė labai bijojo motinos? Kažin kas tada valdė Lietuvą, ar ne dabartinis premjeras Saulius Skvernelis, leidęs tiems baisumams atsitikti? Neduok, Dieve, tokio žiauraus prezidento. Šimtai policininkų plėšė mergaitę iš senelių rankų, žalodami juos moraliai ir fiziškai. Mergaitė klykė, pliko ir jai nepažįstamo dėdės nešama pas savo tikrą motiną. Teisėjai aiškina, kad bijojo vaiką traumuoti apklausdami, o štai per šią atėmimo akciją netraumavo. Verkė ne tik ji, seneliai, bet ir nemaža dalis Lietuvos. Mūsų nuotaika buvo panaši, kaip 1991-ųjų sausio 13-ąją, kai tratėjo šūviai prie televizijos bokšto.

Ir dabar neaišku, kas valdo Lietuvą. Prieš kiekvienus rinkimus ateina vis naujų gelbėtojų. Per paskutiniuosius „gelbėjo“ S. Skvernelis. Labai įdomu, o iš kur tiek turto sukaupė Ramūnas Karbauskis? Prisipirko žemių iš pusės Lietuvos, to jam dar negana – įsigeidė ir miškų. Jei čia būtų kažkas kitas, o ne Karbauskis, tai seniai viskas būtų konfiskuota. Dabar tik pakalbėti apie tai galima ir jokio veiksmo nedaroma. Mūsų žmogeliams primetus po keletą eurų pensijai ar algai, skubama girtis, bet kai viskas brangsta, net vanduo ar mokesčiai už šiukšles, tada tyla. Taip mus apgaudinėja dvigubai.

Kažin kodėl dabar Lietuvos žiniasklaidoje vis daugiau tekstų apie seksą ir seksualinį priekabiavimą? Net po dešimties ar daugiau metų panelės prisimena šias problemas. Bet kodėl tai jau tapo epidemija? Vis laukiame, kas bus kitas? Ar neturi įtakos šitie dalykai nepagarbai mokytojams ir kunigams? Kunigai jau nebesuranda berniukų šv. Mišioms patarnauti. Tai iš kur bus naujų kunigų? Kai mes buvome jauni, jokie kunigai, vargonininkai ar choristai vyrai prie vaikų nesikabinėjo. Gal tada mes rengėmės ir elgėmės padoriai, negėrėme alkoholio, nevaikščiojome į vienišo svetimo vyro kambarius, todėl niekam neužkliūdavome? Žinoma, niekšai prievartą visada gali parodyti, tokių turime saugotis.

Kažin, ar dėl Kedžių ir kitų su šiais įvykiais susijusių šeimų tragedijų nebus kalta Stankūnaitė, viena iš pavyzdingųjų mamyčių?

H. ir J. Sližiai

Klaipėda

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija