"XXI amžiaus" priedas apie Lietuvą ir pasaulį, 2003 m. balandžio 16 d., Nr. 8 (53)

PRIEDAI

Europos liaudies partijos generalinio sekretoriaus vizitas

Balandžio 7 dieną Lietuvoje lankėsi Europos liaudies partijos (EPP) generalinis sekretorius Antonis Lopez-Isturiz. Priminsime, jog Europos liaudies partija jungia vos ne penkiasdešimties šalių centro dešinės orientacijos politines partijas, konservatorius ir krikščionis demokratus. Tai didelė politinė jėga. Lietuvos konservatoriai ir krikščionys demokratai šiuo metu Europos liaudies partijoje turi stebėtojo statusą. Lietuvai įstojus į Europos Sąjungą, statusas keisis. Šios partijos taps narėmis.
Balandžio 8 dieną aukštasis svečias kartu su Tėvynės sąjungos (Lietuvos konservatoriai) pirmininko pavaduotoja Seimo nare Rasa Juknevičiene Seimo rūmuose surengė spaudos konferenciją. A.Lopez-Isturiz padėkojo Lietuvos konservatoriams, pakvietusiems jį į Lietuvą, džiaugėsi jau įvykusiu susitikimu su TS(LK) pirmininku Vytautu Landsbergiu, su kuriuo iš karto rasta bendra kalba: aptarti Lietuvos reikalai ir pasaulio įvykiai. Prieita prie bendros išvados, kad atsiveria galimybė netrukus Lietuvos TS (LK) tapti Europos liaudies partijos nare. Tuo buvo pasidžiaugta.
Garbusis svečias išreiškė viltį, kad jo apsilankymas Lietuvoje sustiprins žmonių norą dalyvauti referendume dėl stojimo į Europos Sąjungą, gegužės 10 ar 11 dienomis tvirtai pasakyti “taip”. Jis sakė: “Viliuosi, kad Lietuva neatsiskirs nuo savo kaimynių Latvijos ir Estijos. Tikiuosi, kad mano vizitas jūsų šalyje nėra paskutinis”. Tuo tikėkime ir mes, Lietuvos žmonės. Juk kito pasirinkimo šiuo metu nėra - tik būti kartu su Europos tautų šeima.

Aldona KAČERAUSKIENĖ

© 2003"XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija