„XXI amžiaus“ priedas apie Lietuvą ir pasaulį
2006 m. vasario 22 d., Nr. 4 (120)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Seimo pirmininko vizitas JAV

Seimo pirmininkas Artūras
Paulauskas susitiko
su JAV Atstovų rūmų
pirmininku Deniu Hastertu

Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas lankėsi Jungtinėse Amerikos Valstijose. Antrąją vizito dieną Vašingtone jis susitiko su JAV Atstovų rūmų pirmininku Deniu Hastertu (Dennis Hastert) bei Kongreso nariu iš Ilinojaus valstijos, Baltijos grupės Kongrese vienu iš pirmininkų Džonu Šimkumi (John Shimkus).

Atstovų rūmų pirmininkas susitikime sakė, kad jam ypač malonu stebėti Lietuvos demokratijos pasiekimus, reformų sėkmę, spartų ekonominį augimą bei Lietuvos ryžtą dalytis šių laimėjimų patirtimi su kaimynais. D.Hastertas pabrėžė, kad demokratijos sklaidai ir įsitvirtinimui regione yra svarbus Lietuvos, kaip labai sėkmingai reformas įgyvendinusios šalies, pavyzdys.

„Aš atstovauju Ilinojaus valstijos rinkėjams, tarp kurių yra daug lietuvių, ir džiaugiuosi matydamas, kad daugelis jūsų tautiečių, atkeliavusių į Ameriką, ir toliau didžiuojasi savo tėvyne“, – kalbėjo D. Hastertas.

A.Paulauskas susitikime su D.Hastertu pažadėjo, kad Lietuva ir toliau aktyviai dalysis demokratinių ir rinkos reformų patirtimi su kaimyninėmis valstybėmis. Seimo Pirmininkas, padėkojęs už JAV paramą NATO Baltijos šalių oro erdvės patruliavimo misijai, pažymėjo šios misijos pratęsimo svarbą. Toks patruliavimas, pasak Seimo vadovo, leidžia Lietuvai savo ribotus išteklius nukreipti į kitas sritis, tokias kaip Lietuvos prisiimta misija Afganistane.

A. Paulauskas Atstovų rūmų pirmininko paprašė paremti Lietuvos siekį tapti bevizio režimo su JAV programos nare, nes Lietuvos įtraukimas į šią programą paskatintų dviejų valstybių žmonių kontaktus. Pirmininkas pažymėjo, kad Lietuva ir toliau vykdys bevizio režimo su JAV programos kelio gairių planą.

Pagal Seimo ryšių

su visuomene skyriaus pranešimą

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija