„XXI amžiaus“ priedas apie Lietuvą ir pasaulį
2006 m. gruodžio 20 d., Nr. 21 (137)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Prezidentas sėkmingą sandorio užbaigimą vadina pavyzdžiu visai Europai

Lietuvos Respublikos prezidentas Valdas Adamkus, Vyriausybėje dalyvavęs „Mažeikių naftos“ akcijų pardavimo sandorio užbaigimo iškilmėse, pabrėžė, kad sėkmingas sandorio užbaigimas yra svarbus Lietuvos vidaus ir užsienio politikos įvykis.

„Tai tikra Kalėdų dovana Lietuvos ir Lenkijos žmonėms, kurios neįmanoma įvertinti pinigų suma. Mes parodėme, kad abi šalys ne tik turi bendrų tikslų, bet ir sugeba juos įgyvendinti. Europai kalbant apie energetinio saugumo užtikrinimą, bendri dviejų valstybių veiksmai yra būtina energetinės nepriklausomybės sąlyga. Tai yra labai svarbu“, – sakė Lietuvos vadovas. Prezidentas V.Adamkus pažymėjo, kad tikrąją politinę nepriklausomybę galime užtikrinti tuomet, kai esame energetiškai nepriklausomi ir laisvi.

„Prieš valandą grįžau iš Europos Sąjungos vadovų viršūnių susitikimo. Džiaugiuosi galėdamas pasakyti, kad Lietuva ir Lenkija tampa veikiančiu gyvu pavyzdžiu, kaip reikėtų įgyvendinti bendrus tikslus. Esu tikras, kad ir kitos Europos valstybės seks mūsų valstybių parodytu pavyzdžiu“, - sakė valstybės vadovas. Jis pasveikino visus, kurie kantriai ir ištvermingai dirbo siekdami sėkmingo sandorio dėl „Mažeikių naftos“ užbaigimo. „Tikiuosi, kad bendras darbas visiems mūsų šalių gyventojams bus naudingas“, – sakė prezidentas V.Adamkus.

Parengta pagal Lietuvos ir užsienio agentūrų pranešimus

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija