„XXI amžiaus“ priedas apie Lietuvą ir pasaulį
2007 m. vasario 14 d., Nr. 3 (140)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

V.Adamkus pasveikino San Francisko lietuvius

Lietuvos Respublikos Prezidentas
Valdas Adamkus Valstybės atkūrimo
dienos ir Prezidento vizito proga
surengtame priėmime San Franciske
pasveikino vietos lietuvių
bendruomenę bei iškilmingo
minėjimo svečius

Viešėdamas JAV, vasario 7 dienos vakare Lietuvos Respublikos prezidentas Valdas Adamkus dalyvavo Valstybės atkūrimo dienos ir Prezidento vizito proga surengtame priėmime San Franciske ir pasveikino vietos lietuvių bendruomenę bei iškilmingo minėjimo svečius. Šalies vadovas pabrėžė, kad šiame minėjime susirinko visi, kuriems Lietuvos valstybės atkūrimo diena visuomet buvo ir bus pati brangiausia šventė.

„Būtent Vasario 16-oji nubrėžė patikimas šiuolaikinės Lietuvos gaires. Prieš 89-erius metus savo valstybę atkūrėme ant tvirtų Vakarų demokratijos pamatų. Tik ant tokių tvirtų pamatų gali augti ir stiprėti dabartinė Lietuva. Tik remdamiesi šimtmečių išbandytomis vertybėmis galėsime drąsiau žvelgti į ateitį ir kurti abipusiu pasitikėjimu grįstą demokratinių valstybių bendrystę ir stiprinti mūsų šalių bendradarbiavimą“, – sakė prezidentas V. Adamkus ir priminė, kad Lietuvą ir JAV dar XVIII amžiaus pabaigoje simboliškai sujungė vieno žmogaus – už Lietuvos ir Amerikos laisvę kovojusio generolo Tado Kosciuškos – likimas. „Šis, greta didžiųjų Nepriklausomybės Tėvų už JAV laisvę kovojęs lietuvis suprato, kad Jūsų šalies kova už nepriklausomybę tiesia kelią ir Lietuvos laisvei. Todėl 1784 metais jis grįžo į Tėvynę ir visas savo jėgas bei JAV įgytą patirtį atidavė kovose už Lietuvos laisvę. Jis tikėjo, kad žmones reikia mokyti laisvės, ugdyti jų pilietinius gebėjimus ir mokyti juos būti savo laisvės ir savo krašto gynėjais. Šiais principais buvo, yra ir, tvirtai tikiu, bus grindžiamas mūsų valstybių ir visuomenių gyvenimas“, – sakė prezidentas V.Adamkus.

Lietuvos vadovas pabrėžė, kad laisvė yra įpareigojanti dovana, už kurią reikia kovoti, kurią reikia saugoti ir puoselėti. „Šiandien mūsų Tėvynei reikia piliečių, kurie nuolat primintų valdžiai, jog valstybė nėra jos nuosavybė. Reikia piliečių, kurie savo kasdiene veikla, savo oria laikysena nuolat sakytų, kad valstybė – tai bendras tautos kūrinys, tai laisvų žmonių santara“, – pažymėjo Prezidentas.

Pagal www.president.lt

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija