„XXI amžiaus“ priedas apie Lietuvą ir pasaulį
2007 m. gegužės 23 d., Nr. 10 (147)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Kas valdo Kremlių?

Londone nužudyto buvusio Rusijos saugumiečio Aleksandro Litvinenkos tėvas Valteris Litvinenka, turtintis 40 metų psichiatro darbo stažą, paskelbė didelį straipsnį, kuriame Rusijos prezidentas V.Putinas įvardijamas kaip psichopatas. O tokio žmogaus buvimas valdžioje yra nepaprastai pavojingas. V.Litvinenka taip pat paskelbė atvirą laišką savo velionio sūnaus žmonai Marinai Litvinenko. Jame rašoma: „Miela Marina! Laikraštyje „Komersant“ perskaičiau tavo kreipimąsi į Rusijos prezidentą V.Putiną, prašant teisinėn atsakomybėn patraukti tavo vyro ir mano sūnaus žudikus. Aš su visa atsakomybe pareiškiu, kad prezidentas V.Putinas ir yra tavo vyro ir mano sūnaus, Aleksandro Litvinenkos, žudikas. Tai jo įsakymu buvo parengta ir įvykdyta nunuodijimo operacija, panaudojant polonį-210. Lugovojus, Kovtunas ir Sokolenko (šie žmonės būdavo su A.Litvinenka Londone – P.K.) – tiktai paprasti V.Putino įsakymo vykdytojai. V.Putinas yra nesveikas psichopatas su pažeista psichika, be galo kerštingas ir piktas žmogus, atsitiktinai gavęs neribotą valdžią šalyje. Netgi besiblaškantis ir savo vergišku pataikavimu uolus V.Putinui A.Gusakas (Rusijos saugumo tarnybos FSB pareigūnas – Red.) savo sielos gilumoje gerbia Sašą (A.Litvinenką) ir yra labai nustebintas Putino elgesiu, jo žiaurumu ir sadizmu. Žmogus, turintis tokią didžiulę valdžią, privalo būti didžiadvasis, bet tiktai ne psichopatas. Aš jau seniai, kaip psichiatras su didžiuliu stažu, nustačiau diagnozę Putinui ir apie tai pranešiau sūnui. Pranešiau todėl, jog buvau visiškai įsitikinęs, kad V.Putinas niekada jam neatleis. Esu tikras, kad šis psichopatas specialiai pasirinko polonį-210, kad atkeršytų jo priešu tapusiam A.Litvinenkai. Pasirinko todėl, kad puikiai žinojo šios radioaktyviosios medžiagos veikimą, kokias didžiules kančias patiria žmogus, apnuodytas ta medžiaga. Pasirodo, aš ne veltui įspėjau sūnų, kad Putinas yra labai pavojingas, kaip ir kiekvienas su seksualiniais nukrypimais. Mano sūnus apie tai žinojo, bet manė, kad Putinas, užimdamas tokią aukštą padėtį, bei jo statutas sulaikys jį nuo tokių veiksmų. Deja, mano sūnus apsiriko tikėdamas šio sergančio išsišokėlio elementariu padorumu. Jis laukė iš Putino logiškai pagrįstų veiksmų. Esu kaltas prieš savo sūnų ir baudžiu save, kad neišaiškinau jam, kokį pavojų kelia turinčio neribotą valdžią sergančio psichopato veiksmai. Įsitikinau, kad aukštas pareigas užimantys psichopatai elgiasi ir vadovaujasi ne logikos dėsniais, o instinktais. Noriu įspėti visus tuos, kurie lengvabūdiškai, kaip ir mano sūnus, žvelgia į prezidentą V.Putiną. Juk jo rankose – branduolinis lagaminėlis“.

Beje, V.Litvinenka savo straipsnyje „Šalyje visada nelaimė, kai valdžioje psichopatas“, kurį išplatino Čečėnijos laisvės kovotojų agentūra CHECHENPRESS, rašo, kad teroristas Nr. 1 Osama bin Ladenas yra Lubiankos (KGB, dabar FSB vyriausiosios būstinės) kūrinys. Pasak V.Litvinenkos, O. bin Ladeno padėjėjai galvažudžiai išėjo šešių mėnesių mokymą specialioje FSB stovykloje. „Kieno uždavinį įvykdė O. bin Ladeno smogikai, taranuodami dangoraižius-dvynius Niujorke, dar nežinia. Tiktai pakankamai aišku, kad naudą iš to teroristinio akto turėjo tiktai Putinas“, – teigia V.Litvinenka.

„Psichopatas įsiutęs ir kerštingas, jis ieško kraštutinių savo priešininkų sunaikinimo būdų. Tačiau baisiausia, kad psichopatas vadovauja valstybei, nuo kurios ir gali kilti Trečiasis pasaulinis karas. Prisiminkite tiktai, kas gi pradėjo Antrąjį pasaulinį karą. Todėl aš siūlau prie Jungtinių Tautų Organizacijos organizuoti psichiatrų komisiją, kuri turėtų patikrinti visų šalių pretendentus į prezidentus. O JAV prezidentui Džordžui Bušui patariu pagalvoti ir prisiminti seną rusų patarlę: „pasakyk man, kas tavo draugas, ir aš pasakysiu, kas esi pats“, – užbaigia savo straipsnį V.Litvinenka.

Petras KATINAS

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija