„XXI amžiaus“ priedas apie Lietuvą ir pasaulį
2007 m. lapkričio 28 d., Nr. 21 (158)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

V. Adamkus apie Gruzijos prezidento rinkimus

Prezidentas Valdas Adamkus
susitiko su Gruzijos
politinės opozicijos atstovais

„Artėjantys Gruzijos Prezidento rinkimai privalo būti surengti demokratiškai ir skaidriai“, – sakė Lietuvos Respublikos prezidentas Valdas Adamkus, viešėdamas Gruzijos sostinėje Tbilisyje su darbo vizitu.

Lietuvos Prezidentas susitiko su opozicijos atstovais ir pabrėžė, kad Lietuva remia Gruziją reformų kelyje. „Norime, kad Jūsų žmonės savo gyvenimą galėtų grįsti tomis pačiomis demokratijos vertybėmis, kaip ir Vakarų šalyse“, – sakė Lietuvos vadovas. Jis pažymėjo, kad Lietuva nori padėti išspręsti Gruzijoje susidariusią politinę situaciją. „Artėjantys Gruzijos prezidento rinkimai privalo būti surengti demokratiškai ir skaidriai“, – sakė Lietuvos prezidentas. Jis pasisakė prieš bet kokius žmogaus laisvių ir teisių apribojimus, pabrėždamas, kad ir opozicinės jėgos privalo laikytis galiojančių įstatymų.

Prezidentas V. Adamkus atkreipė opozicijos atstovų dėmesį, kad regione turi būti išsaugotas stabilumas, todėl labai svarbu, kad rinkimai vyktų išties demokratiškai ir skaidriai. Susitikime Lietuvos vadovas taip pat domėjosi opozicijos siekiais ir tikslais.

Gruzijos prezidentas M. Saakašvilis V. Adamkui įteikė aukščiausią šios Kaukazo valstybės apdovanojimą – Šv.Jurgio ordiną. Šis Gruzijos apdovanojimas iki šiol yra paskirtas tik keletui valstybių vadovų. Jis teikiamas už ypatingus nuopelnus demokratijai ir laisvei. Beje, M. Saakašvilis atsistatydino ir prezidento pareigas dabar eina Gruzijos parlamento pirmininkė Nino Burdžanadzė, su kuria V. Adamkus irgi susitiko.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija