„XXI amžiaus“ priedas apie Lietuvą ir pasaulį
2010 m. kovo 17 d., Nr.5 (205)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Drąsūs lietuviai niekada neprarado ryžto

Jungtinių Amerikos Valstijų prezidento Barako Obamos sveikinimas Lietuvos           Nepriklausomybės atkūrimo 20-mečio proga

Jungtinių Amerikos Valstijų valstybės sekretorės atstovė Pamela Kvanrad (Pamela Quanrud) Seimo iškilmingame posėdyje perskaitė Jungtinių Amerikos Valstijų prezidento Barako Obamos sveikinimą Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 20-mečio proga.

Siunčiu nuoširdžius linkėjimus Lietuvos žmonėms Lietuvos valstybės atkūrimo 20-mečio proga. 1990 m. kovo 11 dieną Lietuvos patriotai nubalsavo už nepriklausomybės nuo tarybinių okupantų atkūrimo paskelbimą. Daugiau kaip po metų nenuilstamai dirbant naujajai Lietuvos Vyriausybei ir po beginklių protestuotojų tragiškos žūties tarybinė vyriausybė pripažino Lietuvos nepriklausomybę. Kovo 11-osios įvykiai padarė lemiamą poveikį tam, kad Vidurio ir Rytų Europoje būtų grįžta prie demokratinių vertybių. Tuo metu šie drąsūs piliečiai dar negalėjo numatyti, koks bus visas jų veiksmų poveikis. Tačiau jie niekada neprarado ryžto. Jie tapo vilties deglu viso pasaulio žmonėms, siekiantiems laisvės, demokratijos ir žmogaus teisių įgyvendinimo. Šios sukakties proga mūsų žinia Lietuvos žmonėms yra nedviprasmiška. Prieš dvidešimt metų jūsų pademonstruota stiprybė ir vienybė įkvepia mus ir šiandien. Jungtinės Amerikos Valstijos rėmė jus tarybinės okupacijos laikotarpiu ir mes ir toliau liekame jūsų nepalaužiamu sąjungininku ir ištikimu draugu. Gilindami mūsų dvišalius santykius ir tęsdami partnerystės darbą NATO, mes drąsiai kartu žvelgsime į akis XX amžiaus iššūkiams. Jums švenčiant šią istorinę sukaktį, mes taip pat džiaugiamės Amerikos lietuvių indėliu į JAV plėtrą bei didžiuliu kultūriniu palikimu tų, kurie didžiuojasi savo lietuviškomis šaknimis.

Sveikinu Jus su tais laimėjimais, kurių pasiekėte kaip tauta ir kaip valstybė, ir linkiu jums visokeriopos sėkmės ateityje.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija