„XXI amžiaus“ priedas apie Lietuvą ir pasaulį
2015 m. rugsėjo 25 d., Nr. 3 (279)

PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Tautininkai surengė palaikymo akciją prie Vengrijos ambasados

Rugsėjo 18 dieną Tautininkų sąjunga ir pilietiškų visuomenininkų grupė prie Vengrijos ambasados surengė akciją „Ačiū, Tau, Vengrija!“ Ši akcija skirta padėkoti Vengrijos Respublikai, kuri dabar labai kenčia nuo į ją besiveržiančių nelegalių imigrantų. Nežiūrint milžiniško isteriškų ES klapčiukų spaudimo ir įniršusių nelegalų agresijos, Vengrija tvirtai pasakė, kad ji netaps tiltu naujiesiems Europos kolonistams. Išreikšdami paramą tvirtai Vengrijos pozicijai, akcijos dalyviai įteikė Vengrijos ambasadai padėką ir simbolinę dovaną nuo Lietuvių tautos – medaus indelį, kuris simbolizuoja bites, savo darbu sunešančias medų, o ne ieškančias pašalpų. Jei kitos ES valstybės, ypač Vokietija ir ES institucijos, būtų laiku pasakę, kad Europa nesutinka tapti kolonija milijonams nelegalių ekonominių migrantų iš Afrikos, Artimųjų Rytų ir Azijos, nebūtų kilusi taip vadinama migrantų krizė, nebūtų skendę vaikai ir moterys.

Tautininkų Sąjunga, sveikindama tvirtą Vengrijos valdžios poziciją, supranta, kad didžioji dalis migrantų nėra karo pabėgėliai, taip pat mano, kad tikrieji pabėgėliai turėtų pasirinkti kitą kryptį. Kaip XX amžiaus viduryje Vakarų Europa ir Jungtinės Amerikos Valstijos ištiesė ranką pabėgėliams Raudonojo Maro okupuotos Vidurio ir Rytų Europos, taip dabar karo pabėgėliams iš Sirijos, Libijos ir Irako turėtų pagelbėti turtingos islamiškos šalys – Saudo Arabija, Turkija, Omanas, Jungtiniai Arabų Emyratai, Bahreinas, Kuveitas, Iranas, Kataras ir Jordanija.

Neabejingi Lietuvos ir Europos ateičiai piliečiai padėkojo Vengrijai ir išreiškė tikėjimą, kad greitu laiku ir Lietuva turės tokią tvirtą ir išmintingą Vyriausybę.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija