„XXI amžiaus“ priedas apie Lietuvą ir pasaulį
2016 m. kovo 25 d., Nr. 3 (285)

PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Teroro aktai Briuselyje

Antradienį Briuselį sudrebino net keli sprogimai. Zaventemo oro uoste ir Malbeko metro stotyje nugriaudėjusių sprogimų aukų skaičius perkopė 30, mažiausiai 220 sužeistų, 10 iš jų sunkios būklės. Atsakomybę už išpuolius prisiėmė „Islamo valstybė“. Šalies vidaus reikalų ministras patvirtino, kad tai buvo teroro aktas. Ne tik Belgijoje, bet ir daugumoje kaimyninių Europos valstybių buvo paskelbtas aukščiausio lygio teroro pavojus. Bombos oro uoste buvo lagaminuose. Vienas jų rastas prie Briuselio oro linijų bagažo registravimo punkto, kitas – prie Amerikos oro linijų registravimo punkto. Skelbiama, kad, patikrinus oro uostą, rasta ir daugiau bombų.

Lietuvos užsienio reikalų ministerija griežtai pasmerkė Briuselyje įvykdytus teroro išpuolius, nusinešusius nekaltų žmonių gyvybes. „Reiškiame gilią užuojautą žuvusiųjų šeimoms ir artimiesiems. Įvykdytas brutalus teroro aktas yra išpuolis ne tik prieš Belgijos žmones, bet ir prieš visą tarptautinę bendruomenę, prieš žmogiškąsias vertybes. Lietuva solidarizuojasi su Belgijos žmonėmis. Terorizmą įveiksime tik laikydamiesi drauge, todėl Lietuva tvirtai pasiryžusi toliau remti Belgijos ir tarptautines pastangas kovoje su terorizmu“, – pranešė Lietuvos užsienio reikalų ministerija. Lietuvos ambasada Belgijoje neturi duomenų, kad per išpuolius Briuselyje būtų nukentėję Lietuvos piliečiai.

Lietuvos Vyriausybė, trečiadienį ryte susirinkusi į posėdį, nutarė ketvirtadienį Lietuvoje paskelbti gedulą, taip solidarizuojantis su nuo teroro atakų nukentėjusia Belgija ir pagerbiant teroro išpuolių aukas. Prieš posėdį žuvusiųjų atminimas buvo pagerbtas tylos minute.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija