„XXI amžiaus“ priedas apie Lietuvą ir pasaulį
2016 m. rugpjūčio 26 d., Nr. 8 (290)

PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

6000 migrantų padavė į teismą Vokietijos vyriausybę dėl lėto prieglobsčio prašymų svarstymo

Jau daugiau nei 6000 migrantų padavė į teismą Vokietijos vyriausybę dėl, jų teigimu, per lėto prieglobsčio prašymų svarstymo proceso. Po to, kai 2015 metais susilaukė daugiau nei milijono prieglobsčio prašytojų, Vokietijos Federalinis migracijos ir pabėgėlių biuras nepajėgia greitai spręsti prieglobsčio prašymo bylų ir dalies jų svarstymą atideda neribotam laikui.

Vidutinis prašymo išnagrinėjimo laikas šiuo metu siekia 5–6 mėnesius. Sudėtingų bylų svarstymas, pavyzdžiui, kai migrantai neturi asmens dokumentų, gali užtrukti dar ilgiau.

Kai kurie imigrantai sako, kad yra nepatenkinti dėl tokio lėto bylų svarstymo ir Vokietijos vyriausybę paduoda į teismą. Taip pasielgė jau daugiau nei 6000 imigrantų. Neretai teismas priima migrantams palankų sprendimą – vien Heseno regione šiais metais taip pasibaigė daugiau nei 100 bylų. Administracinio teismo Hesene atstovas Rainhardas Rutzacas (Reinhard Ruthsatz) teigia, kad tai gali būti tik pradžia. Jo manymu, bylų prieš vyriausybę vis daugės. Nors prieglobsčio prašytojai norėtų pagreitinti jų prašymų svarstymo procesą, tačiau ekspertai perspėja, jog darbas bus atliekamas skubotai, o tuo lengvai galėtų pasinaudoti „Islamo valstybės“ kovotojai.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija