„XXI amžiaus“ priedas apie gyvybės apsaugą Nr.6 (43)

2004-iųjų birželio 18 d.


PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos


 

Maldos žygis „Už gyvybę“

Birželio 6 dieną Šiaulių vyskupijoje organizuotas tradicinis maldos žygis „Už gyvybę“. Šį kartą tradicinis žygis prasmingai sutapo su Lietuvoje švenčiama Tėvo diena.

Šiaulių vyskupo Eugenijaus Bartulio ir vyskupijos Katalikių moterų organizacijos iniciatyva rengiami žygiai vyksta kasmet, birželio pradžioje, ir atkreipia visuomenės dėmesį į didžiausią Dievo žmogui duotą dovaną - gyvybę. Tai žygiai, kurių metu meldžiamasi už negimusius kūdikius, jų tėvus ir medikus, prisidėjusius prie to, kad vaikai neišvystų pasaulio šviesos.

Birželio 6-osios sekmadienį daugiausia į žygį susirinko Katalikių moterų organizacijos narių iš įvairių Šiaulių vyskupijos parapijų, buvo ir jaunimo organizacijų atstovų – būsimųjų šeimų kūrėjų, kurie šiame žygyje buvo itin laukiami ir į kurių sąmoningumą dedamos pačios didžiausios Bažnyčios viltys.

Maldininkų kolona nuo Šiaulių Katedros pajudėjo į Kryžių kalną. Kolonos priešakyje su dideliu kryžiumi ėjo Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis. Beveik 14 km kelią šiltą birželio popietę maldininkai įveikė per tris valandas. Visą kelią buvo kalbamas rožinis, giedamos giesmės ir litanijos.

Maldininkai, pasiekę Kryžių kalną, pirmiausia stabtelėjo prie popiežiaus Jono Pauliaus II dovanoto kryžiaus. Vyskupas E.Bartulis priminė, kad šią dieną Šventasis Tėvas su apaštaliniu vizitu vieši Šveicarijoje, ir paragino visus pasimelsti už Popiežių.

Kryžių kalno prieigose, netoli koplytėlės, kuri buvo pastatyta laukiant popiežiaus Jono Pauliaus II vizito 1993 metais, Šiaulių vyskupas E.Bartulis aukojo šv. Mišias ir pasakė jaudinantį pamokslą gyvybės intencija. „Kiekvienas kūdikis yra Dievo dovana, - kalbėjo vyskupas. – Ir jis yra pašauktas gyventi. Be galo norėtųsi, kad į pasaulį ateinantis mažas žmogus būtų laukiamas ir savo mamos, ir tėčio, kad niekam ir niekad netaptų našta“. Primindamas, kad pirmasis birželio sekmadienis yra Tėvo diena, Šiaulių ganytojas ragino visus tėvus būti rūpestingais ir pasiaukojusiais tėvais, tvirta užuovėja savo šeimų nariams, patikimais patarėjais savo vaikams.

Šv. Mišių metu karštai melstasi už šeimas, kurios suklydo ir, deja, pasirinko ne gyvybės kelią, maldoje joms prašyta Viešpaties gailestingumo ir atleidimo. Kryžių kalno prieigose aukotose šv. Mišiose dalyvavo ne tik pėstute atėjusieji maldininkai, tačiau ir kalne tuo metu buvę lankytojai. Aukštai į dangų kilo nuoširdžių maldų ir maldavimų žodžiai.

Į Šiaulius maldininkų žygio dalyviai ir vyskupas E. Bartulis grįžo vyskupijos autobusu, aidint gražiausioms giesmėms ir lietuviškoms dainoms.

VR

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija