„XXI amžiaus“ priedas apie gyvybės apsaugą Nr.1 (50)

2005-iųjų sausio 21 d.


PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos


 

Gimdyvei - 66 metai

Vyriausia gimdyvė pasaulio
istorijoje 66 metų
rumunė Adrijana Iljesku

Mergaitė gimė būdama
32 savaičių ir 1400 g svorio
EPA-ELTA nuotraukos

Bukareštas. Šešiasdešimt šešerių metų Rumunijos gyventoja po ilgus metus trukusio gydymo nuo nevaisingumo sausio 16-ąją pagimdė mergaitę. Spauda jau spėjo pakrikštyti moterį vyriausia gimdyve pasaulio istorijoje. Adrijana Iljesku - universiteto dėstytoja ir knygų vaikams autorė - nešiojo dvynukes. Viena jų mirė dar įsčiose, ir gydytojai nusprendė ilgiau nelaukti. Antroji mergaitė išvydo pasaulį po Cezario pjūvio būdama 32 savaičių.

„Norėjome išlaukti nors 34 savaites, kai galutinai subręsta kūdikio plaučiai, bet pastebėjome, jog liovėsi vienos dvynių širdies darbas, - pasakojo gimdymo namų Bukarešte vyriausiasis gydytojas Bogdanas Marinesku. - Siekiant išgelbėti dar gyvą kūdikį, skubiai atlikome Cezario pjūvį.” Kūdikis sveria 1,4 kg ir jo būklė yra stabili, tačiau mergytei teks likti ligoninėje kol ji užaugs iki dviejų kilogramų.

Gimdyvė, kuriai gegužę sukaks 67-eri, buvo apvaisinta dirbtiniu būdu. Tai buvo trečias šios moters bandymas išnešioti tokiu būdu pradėtą kūdikį. Gydytojai užsiminė, jog kiaušialąstė ir sperma buvo gauti iš „sveikų jaunų žmonių”. Prieš dvejus metus Indijoje kūdikio susilaukė 65-erių mokytoja pensininkė.

Vis dėlto šios moters nėštumas Bažnyčios požiūriu yra netoleruotinas. Visų pirma todėl, kad ji pastojo nuo svetimo žmogaus spermos.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija