„XXI amžiaus“ priedas apie gyvybės apsaugą Nr.5 (54)

2005-iųjų gegužės 20 d.


PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos


 

Mokiniai dėkojo už gyvybę

„Gyvybė yra nuostabi Dievo dovana, „šventybė“, patikėta kiekvieno mūsų atsakomybei, vadinasi, ir meilės pilnam rūpesčiui, ir „pagarbai“.

Popiežius Jonas Paulius II

Balandžio 24-oji - pasaulinė Gyvybės diena. Ji gali būti skirta padėkoti tiems, kurių meilės dėka mažai gyvybei buvo dovanotas gyvenimas. Taip pat tiems, kurie padėjo milijonams vaikų išvysti saulės šviesą. Balandžio 20 dieną prie Šiaulių miesto gimdymo namų susirinko net keli šimtai mokinių. Šiauliečiai, taip pat Bubių, Gilvyčių, Kairių mokyklų moksleiviai atvyko padėkoti ligoninės gydytojams, medicinos seserims, visam ligoninės personalui už tai, kad jų rūpesčio dėka milijonai vaikų ateina į šį pasaulį. Mokiniai nešė balionus, gėles, plakatus su užrašais: „Išsaugokime gyvybę“, „Dėkojame už gyvybę“.

Šventėje dalyvavęs vyskupas Eugenijus Bartulis kalbėjo apie neįkainojamą gyvybės vertę, džiaugsmą, esantį gausiose šeimose. „Verta mums gyventi“, - sakė Šiaulių ganytojas, ragindamas melstis už esamus ir būsimus tėvelius bei mamas, kad jie suprastų atsakomybę, „kad visi ryžtųsi auginti, mylėti ir nepavargti“. Ganytojas kvietė padėkoti visoms motinoms, kurios pašaukia vaikučius į gyvenimą.

Generalinis gimdymo namų direktorius vyr. gydytojas Petras Simavičius sakė, jog reikia žemai nusilenkti esamoms mamytėms, kurios leido vaikeliams ateiti į Dievo mylimą pasaulį. Nuoširdus „ačiū“ buvo ištartas ir personalui už jų darbą, už tai, kad tiek daug vaikų galėjo susirinkti į šventę.

Vyr. gydytoja Angelė Jurgaitienė taip pat kreipėsi į aplink sustojusius vaikus: „Žinau, kokie laimingi jūsų tėveliai galėdami jus turėti, jumis džiaugtis. Mūsų dienos ir naktys skirtos tam, kad vaikučiai galėtų juoktis“, - sakė gydytoja ir pridūrė, jog net šalčiausiomis dienomis „nuo jūsų akių, šypsenų, dainų mums nebus šalta“.

Susirinkę vaikai gydytojams dėkojo džiaugsmingomis dainelėmis, giesmėmis, šokiais. Džiugino katalikiškosios Tėvo Benedikto Andruškos mokyklos pradinukų giesmės, skudučių muzika, Didždvario gimnazijos moksleivės Agnės Motiečiūtės daina „Paukščiai“, nuoširdi Bubių mokyklos mokinių giesmė „Mažo vaikelio malda“, šokių kolektyvo „Tarp savų“, vadovaujamo Ramūno Narskio, šokiai.

Vaikai neabejoja, kad kiekviena gyvybė turi būti saugoma ir puoselėjama. Šią tiesą jie išsakė susikibdami rankomis ir apjuosdami didžiulį gimdymo namų pastatą gyvybės žiedu. Tėvo Benedikto Andruškos mokyklos pradinukai atnešė paruoštus laiškelius, skirtus būsimoms mamytėms. Šios mokyklos direktorė Laimutė Garbačiauskienė retoriškai klausė: „Ar gali kas nors būti gražesnio, šventesnio už pradėtą gyvybę? Gyvybė pati gražiausia, Kūrėjo sukurta dovana. Mylėkite ir globokite vieni kitus – gyvybę“, – kvietė direktorė.

Inesė RATNIKAITĖ

Šiauliai

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija