„XXI amžiaus“ priedas apie gyvybės apsaugą Nr.7 (56)

2005-iųjų liepos 15 d.


PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos


 

Keturi tūkstančiai motinų, išauginusių septynis ir daugiau vaikų, gauna valstybines pensijas

Pensinio amžiaus motinoms, pagimdžiusioms, išauginusioms ir gerai išauklėjusioms septynis ir daugiau vaikų, paskirtos antrojo laipsnio valstybinės pensijos. Šios pensijos siekia 276 litus per mėnesį, jos už 2005 metus bus pradėtos mokėti birželio-liepos mėnesiais, pranešė Socialinės apsaugos ir darbo ministerija.

Šiuo metu tokios pensijos jau paskirtos daugiau kaip keturiems tūkstančiams motinų, teigė I ir II laipsnių valstybinių pensijų sekretoriato vedėja Alvyda Miškinienė. „Motinų skaičius vis pasipildo, nes kai kurios jų pasiekia pensijos amžių. Šiai pensijai gauti reikia pateikti vaikų gimimo liudijimus ir charakteristikas - ką ir kur jie dirba, ar neturi drausminių nuobaudų. Motinoms užtrunka laiko susirinkti šiuos dokumentus. Nemažai vaikų yra išvykę į užsienį, kai kur gimimo liudijimuose klaidingai parašytos motinų pavardės, dėl to net kreipiamasi į teismus dėl motinystės patvirtinimo“, - problemas aiškino A. Miškinienė.

Daugiausia antrojo laipsnio valstybinių pensijų (162) skirta septynis vaikus išauginusioms motinoms iš Šilalės rajono, Alytaus - 151, Mažeikių - 131, Šilutės - 130, Kelmės - 129, iš viso 60 rajonų.

Valstybinės pensijos skiriamos septynių vaikų motinoms, sulaukusioms senatvės pensijos amžiaus arba pripažintoms pirmos ar antros grupės invalidėmis.

Iki 2005 metų tokios pensijos buvo skiriamos dešimt ar daugiau vaikų pagimdžiusioms, užauginusioms ir gerai išauklėjusioms mamoms.

Pagal Eltą

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija