„XXI amžiaus“ priedas apie gyvybės apsaugą Nr.8 (69)

2005-iųjų rugpjūčio 12 d.


PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos


 

Neįgalieji verti didesnės meilės

Korėjietiškos vėduoklės

Džiaugsmas

Liepos 15-22 dienomis Šv. Juozapo Darbininko parapija kartu su labdaros ir paramos fondu „Jaunimo misija“ trečius metus iš eilės Plateliuose organizavo šeimų stovyklą „Tu esi ypatingas“. Šioje stovykloje dalyvavo Klaipėdos miesto parapijų šeimos bei šeimos, auginančios neįgalius vaikus ir jaunuolius. Stovykloje dalyvavo 85 stovyklautojai, 28 šeimos, 13 šeimų kurios augina vaikus ir jaunuolius su negalia ir 15 šeimų, auginančių sveikus vaikus. Organizuojant stovyklos veiklą, talkino 20 „Jaunimo misijos“, Šv. Juozapo Darbininko parapijos savanorių, penkiolika savanorių iš užsienio šalių: Olandijos, JAV, Kanados, Norvegijos, Korėjos. Šios stovyklos tikslai – stiprinti tarpusavio santykius šeimoje: vykdyti švietėjišką, socialinį darbą su tėvais, siekiant stiprinti šeimos vaidmenį visuomenėje ir atsakomybę už savo vaikų ateitį; neįgaliųjų šeimų integracija į sveikųjų visuomenę, įtraukiant jas į aktyvų bendruomenės ir visuomenės gyvenimą; tobulinti atskiro individo sugebėjimus taip, kad jis galėtų tapti savarankiškesnis, atsakingesnis už save ir už kitus, didinti prisitaikymo prie naujos aplinkos galimybes.

Visą stovyklos laiką vyko turininga veikla. Tėvams buvo skaitomos paskaitos, vedami praktiniai užsiėmimai šiomis temomis: asmenybės bruožai santykiuose su įvairiais žmonėmis; ar galime iš tiesų gyventi laimingai ir ilgai, sveikas vaikų auklėjimas šeimoje, atleidimas šeimoje; skirtumai, kuriuos atsinešame iš savo šeimų, penkios meilės kalbos, nuoširdus bendravimas, kitų žmonių poreikių supratimas; pagrindiniai asmenybės bruožai.

Kol tėvai klausėsi paskaitų, savanoriai dalijosi savo meile ir patirtimi su vaikais bei jaunuoliais. Vyko įvairios viktorinos, diskusijos, žaidimai. Vaikai galėjo išreikšti ir atrasti save piešdami, dainuodami, šokdami, vaidindami, sportuodami.

Kiekvieną dieną pradėdavome ryto malda, dėkodami Dievui už visas mums suteiktas malones ir dovanas, nes kiekviena mums skirta diena yra Dievo dovana, tik reikia išmokti ja džiaugtis ir vertinti tai, ką turime. Šlovinome Viešpatį tiek giesme, tiek ir šokiu, kas kaip galėjo ir sugebėjo.

Popiet visi kartu dalyvaudavome bendruose renginiuose. Vyko visų stovyklautojų susipažinimo vakaras, olimpiada „Sportuokime visi kartu“, tarptautinis šokių vakaras, diskoteka, talentų vakaras, vakaronė prie laužo.

Tėvai kartu su vaikais turėjo galimybę turiningai leisti laisvalaikį, grožėtis nuostabia Žemaitijos nacionalinio parko gamta, aplankyti įdomias vietas, važinėtis dviračiais, maudytis ir plaukioti valtimis bei vandens dviračiais, džiaugtis bendravimu, buvimu kartu niekur neskubant. Mes, sveikieji, šioje stovykloje, matėme, kaip neįgalieji bendrauja vienas su kitu, nuoširdžiai džiaugiasi kitų pasiekimais bei laimėjimais, su didele atsakomybe ir meile atlieka jiems pavestas pareigas bei užduotis.

Dieną pabaigdavome šv. Mišiomis Platelių Šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčioje, linkėdami vienas kitam Kristaus ramybės ir Dievo palaimos bei dėkodami Jam už mums suteiktas malones. Norime padėkoti šios stovyklos rėmėjams, katalikų solidarumo akcijai „Renovabis“ Vokietijoje, visiems stovykloje dirbusiems savanoriams. Už suteiktą galimybę pailsėti, pasisemti išminties, dvasios dovanų, pasijusti vienodai vertingais visuomenės nariais.

Rasa SENKIENĖ

Plateliai, Plungės rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija