„XXI amžiaus“ priedas apie gyvybės apsaugą Nr.9 (94)

2008 m. rugsėjo 19 d.


PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos


XXI amzius


ARCHYVAS
2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Jokios tolerancijos narkotikams

Mindaugas  BUIKA

1-ojo Pasaulinio forumo prieš
narkotikus organizatoriai
prie jų pasirašytos deklaracijos

Pasaulinis forumas Stokholme

„Mes visi turime teisę būti laisvi nuo piktnaudžiavimo narkotikais. Piktnaudžiavimas narkotikais ir narkotikų kontrabanda paneigia labiausiai pažeidžiamų individų teises – tų, kurie per įgytą priklausomybę sukompromituoja savo laisvą valią. Narkotinė priklausomybė yra šiuolaikinė vergystė (…), kuri pasmerkia narkotikų vartotojus suluošintam gyvenimui ir dažnai yra jų priešlaikinės mirties priežastis. Be to, gula sunkia našta visuomenei ir skleidžia narkomanišką gyvenseną. Visi žmonės turi teisę tikėtis iš savo vyriausybių, kad jie ir jų šeimos bus apsaugotos nuo piktnaudžiavimo narkotikais ir turės laisvą nuo narkotikų gyvenimą“.


Siekdami gerovės ir sėkmės prarandame širdį

Genovaitė BALIUKONYTĖ

Kauno medicinos universiteto
Kardiologijos klinikų kardiologė
Birutė Skirpstūnienė
Autorės nuotrauka

Lietuvos širdies asociacija rugsėjį yra paskelbusi širdies mėnesiu, o paskutinįjį sekmadienį – širdies diena neatsitiktinai, nes „nuo išeminės širdies ligos pasaulyje mirštama dažniau nei nuo vėžio,“ – teigia Kauno medicinos universiteto Kardiologijos klinikos kardiologė Vaida Dedelienė. Jai pritaria ir kolegė, kasdien savo darbo praktikoje susidurianti su šios ligos pakirstais pacientais, Kauno medicinos universiteto kardiologė Birutė Skirpstūnienė, sutikusi „XXI amžiaus“ skaitytojams daugiau papasakoti apie išeminę širdies ligą ir būdus, kaip ilgiau išsaugoti šį svarbiausią mūsų gyvybei organą.


Meksikos teismas paliko galioti abortus legalizuojantį įstatymą

Prieš metus priimtas ir kontroversiškai įvertintas įstatymas, kad moteris per tris pirmuosius nėštumo mėnesius be jokių apribojimų gali pasidaryti abortą, vėl buvo Meksikos Aukščiausiojo teismo apsvarstytas ir paliktas galioti. Pirmą kartą įstatymas priimtas 2007-ųjų balandį. Dėl jo šalies sostinėje Meksike atsirado specialiai vargingosioms moterims skirtų klinikų ir ligoninių.


Kai Dievas nori nubausti...

Sesuo Nijolė Sadūnaitė

Knygos viršelis

Kai Dievas nori nubausti, tai atima protą. Ypač gerai tas matyti rinkimų metu.

Šiuo metu visos partijos ruošiasi rinkimams, todėl aktyviai deklaruoja savo būsimus gerus darbus, kuriuos atliks, jei  bus išrinktos. Tokių darbų sąraše turėtų būti ir tautos, jos dorovės gynimo darbai. Rinkėjai turėtų žinoti, ar ta partija gins lietuvio teises, ar imigrantų, tolerantų ar homoseksualų? Ar ta partija, patekusi į Seimą, eliminuos iš ES importinius įstatymus ir homoseksualų organizacijas, ar paliks jas ir toliau, kaip Trojos arklius?

 
 
Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija