„XXI amžiaus“ priedas apie gyvybės apsaugą Nr.5 (102)

2009 m. gegužės 22 d.


PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos


XXI amzius


ARCHYVAS
2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Pasaulinės gyvybės dienos paminėjimas

Per šv. Mišias Žemaičių Kalvarijos
Bazilikoje, minint Gyvybės dieną
Kun. Andriaus VAITKEVIČIAUS nuotraukos

Gyvybės diena Lietuvoje minima nuo 1994 metų, o nuo 1998 metų LVK raginimu šios dienos minėjimo organizatoriai yra vyskupijų Šeimos centrai. Šią dieną vis aktyviau mini ir parapijos. Gyvybės dienos paminėjimas, kaip ir visa Šeimos centro veikla, remiasi siekiu kuo plačiau visuomenėje paskleisti popiežiaus Jono Pauliaus II mokymą apie neprilygstamą gyvybės vertę visomis sąlygomis ir visais žmogaus gyvenimo etapais.


Skatinkime nepakantumą girtavimui

Dr. Aldona KAČERAUSKIENĖ

2008-aisiais – Blaivybės metais – džiaugėmės, kad valstybės skirti pinigai nenuėjo veltui: buvo išleista keletas leidinių, surengta antialkoholinių renginių, sumažėjo apsinuodijimo alkoholiu atvejų, parduotuvėse mažiau parduodama alkoholinių gėrimų. Tačiau Blaivybės metams skirti pinigai išseko, liko tik visuomeninių organizacijų entuziastai, tebepuoselėjantys blaivybės daigus.


Gyvybė ir šeima – nesenstančios vertybės

Dr. Aldona Kačerauskienė

Šeima Lietuvoje, kaip ir visoje Europoje, išgyvena krizę: mažėja santuokų, daugėja porų, gyvenančių ne santuokoje, o skyrybų skaičius jau lenkia santuokų skaičių, žiniasklaidos priemonės propaguoja sekso ir kūno malonumus, žmogaus embrionai, naudojami dirbtiniam apvaisinimui mėgintuvėlyje, žūsta procedūrų metu, o praėjus terminui sunaikinami ir t. t. Esant tokiai situacijai nestebina vaikų skaičiaus didėjimas globos namuose (beje, nustatyta, kad į vaikų ir paauglių įkalinimo įstaigas daugiausia patenka globos namų auklėtiniai), vaikų savižudybės, smurtas mokyklose, patyčios. Taigi, ryškėja seksualumo atskyrimas nuo santuokos, kuri yra gyvybės lopšys.

 
 
Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija