„XXI amžiaus“ priedas apie gyvybės apsaugą Nr.4 (125)

2011 m. balandžio 22 d.


PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos


XXI amzius


ARCHYVAS
2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai

Popiežius primena šeimos sielovados bruožus

Mindaugas BUIKA

Popiežius Benediktas XVI su Kanados
premjero Stefeno Harperio šeima

Atsiliepti į šiandienos iššūkius

Už šeimų pastoraciją atsakingų katalikiško žemyno ganytojų susitikimą, nuo kovo 28 iki balandžio 1 dienos vykusį Kolumbijos sostinėje Bogotoje, buvo surengusi Lotynų Amerikos vyskupų taryba (CELAM) ir Popiežiškoji šeimos taryba. Pastarosios Vatikano dikasterijos vadovas kardinolas Enijas Antonelis susitikimo dalyvius supažindino su Šventojo Tėvo laišku, kuriame Popiežius visiškai atvirai kalba apie pavojus, iškilusius šiandien šeimai, jos moraliniam ir socialiniam stabilumui bei akcentuoja Bažnyčios ypatingą atsakomybę rūpinantis šeima.


Ištikimi Hipokrato priesaikai

Pasaulyje kas dvi minutės nuo gimdos kaklelio vėžio miršta moteris. Lietuvoje nuo šios ligos kas savaitę miršta penkios moterys

Janina SEMAŠKAITĖ

Kur sustoja laikas

Čia susiaurėja ir išnyksta pasaulis su tūkstančių žemės gyventojų sudėtingomis dienomis ir nelengva buitimi: čia lieki su savo skausmu ir negalia, su nežinia ir nerimu – kas bus toliau? Ir visai nesvarbu, ar lanko tave bičiuliai ir linki pasveikti. Vis tiek lieki su liga, nes niekas kitas negalės už tave iškęsti visko, kas dar laukia – gydymo ir pasekmių. Kad ir kaip ramintų artimieji, skaidrintų nuotaiką bičiuliai – lieki vienas su viltimi pasveikti ir tikslu tau likimo atseikėtą dieną, valandą ar metus praleisti prasmingai. Tad nekaltink likimo, jei nespėjai pasakyti gero žodžio draugams ar neatsiprašei už nuoskaudą atsitiktinai kelyje sutiktų žmonių, kuriems esi, buvai ir liksi svetimas.


Padėkime užaugti

Siekiant keisti šalies globos sistemą iš institucinės į šeimyninę 1995 metais Kaune buvo įkurtas Vaikų gerovės centras „Pastogė“. Joje veikia Pagalbos šeimai, Globojančių šeimų, Įvaikinimo tarnybos bei Vaikų krizių centrai. Apie savo darbą „Pastogėje“ pasakoja jos darbuotojai.

 

Pagalbos šeimai tarnybos darbuotoja Jūratė.

 
 
Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija