„XXI amžiaus“ priedas apie gyvybės apsaugą Nr.9 (154)

2013 m. rugsėjo 13 d.


PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Kristus ir pasaulis

Sidabrinė gija

Atodangos

Abipus Nemuno



ARCHYVAS
2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai

Sveikas gyvenimo būdas suteikia galimybę matyti gyvenimą tokį, koks jis yra

Adrė Zakrauskaitė

Muzikantas ir dainininkas
Edgaras Lubys
Pix studijos nuotrauka

Žinomas Lietuvos muzikantas Edgaras Lubys (kai kam žinomas kaip Amberlife) šiuo metu ne tik rūpinasi savo nauju muzikos projektu „Feral“ bei kuria muziką kitiems Lietuvos atlikėjams, tačiau ir intensyviai sportuoja. „Pilną maratoną galbūt bėgsiu Amsterdame spalio 20 dieną“, – šypsosi. Sveiką gyvenseną propaguojantis atlikėjas sutiko prisijungti prie projekto „Aš – už sveiką Lietuvą“ bei pasidalinti savo istorija bei mintimis.


Alkoholizmas. Nuopuolis ar liga?

Benjaminas ŽULYS

Visuomenės požiūris

Sukako 25 metai, kai Lietuvoje buvo įkurta Anoniminių alkoholikų (AA) draugija. Šia proga Kauno arkivyskupijos šeimos centre (Vilniaus g. 29) buvo surengtas išplėstinis šios bendruomenės susirinkimas. Erdvi salė buvo pilna žmonių. Didžiuma jų (kai kurie atėjo su sutuoktiniais, vaikais) ne vienerius metus be saiko vartojo alkoholį, prarado sveikatą, apvylė šeimas, kitus artimus žmones, buvo išmesti iš darbo, buto, patyrė daugybę kitų didelių nemalonumų.


Kai knaisiojamasi po šiukšliadėžę ieškant nučiulptų „kancarų“

Arminas Mockevičius

Esame girdėję spekuliatyvias kalbas apie tai, kad mokesčių didinimas tabakui ar alkoholiui atveria kelią nelegaliai rinkai ir dėl to mokesčių surenkame mažiau. Be to, pastaruoju metu daug kalbama ir apie tuščių pakelių tyrimą, kuris parodė, kad net trečdalis rūkalų Lietuvoje yra galimai kontrabandiniai. Tokius tyrimus beveik visuomet finansuoja tabako pramonė, o jų metodologija stipriai kritikuojama mokslo bendruomenės. Toks tyrimas gali atskleisti nebent tai, kad rūkantys kontrabandines cigaretes dažniau teršia aplinką.

 
 
Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija