"XXI amžiaus" priedas pagyvenusiems žmonėms, 2005 m. liepos 1 d., Nr. 3 (13)

PRIEDAI









Britų pora paminėjo 80-ąsias vedybų metines

Britų pora – 100 metų Florens
ir 105 metų Persis Erousmitai
birželio pradžioje atšventė
80-ąsias vedybų metines
EPA-ELTA nuotrauka

Didžiosios Britanijos sutuoktinių pora birželio pradžioje pateko į Pasaulio Gineso rekordų knygą, švęsdama 80-ąsias savo vedybų metines.

105 metų Persis Erousmitas ir 100 metų sulaukusi jo žmona Florens tapo ilgiausiai susituokusia pasaulio pora. Kai 1925 m. birželio 1 d. jie susituokė, Didžiosios Britanijos karalienė Elžbieta II dar net nebuvo gimusi.

F. Erousmit teigė, kad jų santuoka pasisekė, nes jie ir dabar labai stengiasi palaikyti gerus santykius ir niekada nesigula miegoti susipykę.

„Mes visada gulamės miegoti kaip draugai ir niekada neužmiegame neapsikabinę ir nepasibučiavę“, – teigė ilgaamžė sutuoktinė laikraščiui „Daily Telegraph“.

Ponia Erousmit, kuri vis dar mėgsta per pietus išgerti gurkšnelį viskio, teigia: „Tai buvo nelengva, tačiau verta visų mūsų pastangų, nes jis yra daug daugiau nei geriausias mano draugas, jis – mano gyvenimo meilė. Dabar mes daug nesipykstame, nebent tuomet, kai noriu žiūrėti muilo operas per televizorių, kurių jis baisiai nemėgsta“, – prisipažino ji.

Laimingoji pora sukaktuves atšventė savo namuose kartu su šeima ir draugais. Erousmitai iš viso susilaukė šešių vaikaičių ir devynių provaikaičių.

Pagal dpa-ELTA

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija