„XXI amžiaus“ priedas pagyvenusiems žmonėms, 2006 m. vasario 17 d., Nr. 1 (16)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Vertina „XXI amžių“

Malonu Birutei ir Andriui
Bukauskams drauge paskaityti
jų mėgstamą „XXI amžių“

Laukuvos seniūnijoje, Ruskių kaime (Šilalės r.), gyvenantys ūkininkai Birutė ir Andrius Bukauskai, atkūrus Lietuvos nepriklausomybę, savo gyvenimu nesiskundžia. Turi apie 35 ha iš Birutės tėvų paveldėtos žemės, prižiūri penkias melžiamas karves ir dar augina 13 galvų prieauglio. Kadangi jos vyras Andrius be ramentų jau nebegali vaikščioti (buvo sužeistas arklio), todėl šis ūkis yra Birutės nuosavybė. Bet dabar ir ji ūkio darbus pavedė kartu gyvenančiam sūnui Romualdui ir jo žmonai Dalytei.

Birutė ir Andrius Bukauskai užaugino, išmokslino ir išleido į gyvenimą penkis vaikus.

B.Bukauskienei teko skaudi dalia – tremtis. Ją su tėvais išvežė, kai jai tebuvo tik dešimt metų. Beveik tiek metų teko prabūti Irkutsko srities Zimos rajone. O išvežė todėl, kad jos tėvai buvo darbštūs žmonės ir turėjo žemės.

Šiandieną Birutė tai prisimena su širdgėla, bet, nubraukusi ašarą, džiaugiasi, kad Lietuva ir vėl laisva, o jos laisvę užtikrina įstojimas į NATO ir į Europos Sąjungą. Tik, pasak Bukauskų, reikėtų mažiau barnių ir gero sutarimo tiek valdžioje, tiek ir tarp atskirų žmonių.

Abu Bukauskai – uolūs katalikai, todėl ir laikraštis „XXI amžius“ jiems yra artimas. „Labai geras ir įdomus šis laikraštis, todėl mes jį prenumeruojame ir skaitome beveik nuo pirmo numerio“, - sako B.Bukauskienė ir kviečia visus katalikus jį prenumeruoti ir skaityti.

Pranciškus ŽUKAUSKAS

Šilalė

Autoriaus nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija