„XXI amžiaus“ priedas pagyvenusiems žmonėms, 2010 m. rugpjūčio 13 d., Nr. 4 (36)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Projektą „Gimtasis kraštas:  
įvykiai ir įspūdžiai“ remia:  

  

 

Laikas ir žmonės

Šimtametė džiaugėsi būriu svečių

Gintarė Martinaitienė

Marijona Rudzevičienė, sulaukusi
jubiliejaus, negalėjo patikėti
svečių gausa
Dariaus Pavalkio nuotrauka

Liepos 10 dieną Smilgių kaime, Griškabūdžio seniūnijoje gyvenanti Marijona Rudzevičienė sulaukė būrio svečių. Moterį šimtojo jubiliejaus proga sveikino valdžios atstovai.

M. Rudzevičienė, nors ir sulaukusi garbaus jubiliejaus, didelių sveikatos sutrikimų neturi. Senolė viską mato, girdi, supranta ir puikiai atrodo. „Jūs man tik sakot, kad gražiai atrodau, nes taip reikia. Žinau aš tuos savo atrodymus“, – kritiškai save vertino jubiliatė Marijona. Kaip pasakojo šimtametės anūkės, jos sveikata beveik geresnė nei kartu su ja gyvenančios 73 metų dukros Vitos. Neseniai senolei atlikta operacija, pašalinti akmenys. Senolė nelinkusi skųstis gyvenimu, nors jis jos per daug nelepino: seniai neturi vyro, išgyventas karas... „Viskas man gerai, bet gyventi jau nenoriu, nusibodo“, – pokalbio pabaigoje pripažino jubiliatė.

Pati sukaktuvininkė yra kilusi iš nemažos šeimos ir yra vyriausia iš septynių vaikų. Tačiau gyvi tik ji ir jos 87 metų brolis, kuris savaitgalį pasveikinti savo sesers atskrido net iš Amerikos. M. Rudzevičienė turi penkis anūkus ir penkis proanūkius.

Nors Smilgių kaime jaukiai sutvarkytame namukyje gyvena tik Marijona su dukra Vita, jas nuolat aplanko ir prižiūri Šakiuose gyvenančios anūkės. Senutės pasakojo, kad jos pasišneka, šimtametė kartais netgi padainuoja.

Pati jubiliatė svečius sutiko sėdėdama lovoje. Ji sakė nesitikėjusi tokio valdžios atstovų dėmesio. „Labai malonu, kad tiek daug svečių susirinko, ačiū visiems“, – kalbėjo M. Rudzevičienė. Ją garbaus šimtmečio proga sveikino rajono meras Juozas Bertašius, Socialinės paramos skyriaus vedėja Leonora Pocevičiūtė, Šakių „Sodros“ vardu sveikino ir gintarinį vėrinį dovanojo specialistė Valė Matusevičienė, seniūnijos vardu sukaktuvininkę sveikino laikinai Griškabūdžio seniūną vaduojantis Žvirgždaičių seniūnas Algimantas Baubonis, seniūnijos sekretorė Valentina Liepuonienė ir socialinio darbo organizatorė Skirmutė Laurynaitienė. Svečiai jubiliatei linkėjo geros sveikatos ir kad kiekviena diena būtų lyg gimimo diena.

Šakių rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija