„XXI amžiaus“ priedas pagyvenusiems žmonėms, 2010 m. spalio 8 d., Nr. 5 (37)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Projektą „Gimtasis kraštas:  
įvykiai ir įspūdžiai“ remia:  

  

 

Auksiniai žiedai

Joana Burokienė

Sveikina Stasės sesuo

Jubiliejinę santuoką laimina
kun. Vidmantas Kareckas

Stasė ir Julius su vaikais ir anūkais

Rugpjūčio 28 dieną giminės, artimieji ir draugai rinkosi į Juliaus ir Stasės Vasiliauskų auksines vestuves. Su dideliu džiaugsmu ir jauduliu širdyse šią šventę pažymi jubiliatai ir džiaugiasi, kad Jų santuoka tokia tvirta ir laiminga, kad Dievas suteikė jiems galimybę kartu nukeliauti 50 metų. O per tuos metus būta visko: patyrė vienas kito neblėstančią meilę, globą ir paguodos žodį nesėkmės metu, kartu džiaugės ir liūdėjo, kartu kūrė ateitį. Sutuoktiniai sako, kad ilgą gyvenimą santuokoje nulėmė kantrybė ir pagarba vienas kitam.

Julius kilęs iš Moceikų kaimo Vadoklių apylinkės, o Stasė – iš Stebeikių kaimo Ramygalos apylinkės. Susipažino per vakaruškas Stasės kaime. Pora išaugino ir į gyvenimą išleido du sūnus ir dukrą. Abu dirbo „Artojo“ kolūkyje: Julius žiemą dirbo lentpjūvėje gaterininku, o vasarą statybose. Žmona Stasė vyro gimtinėje pradėjo dirbti lauko darbininke, vėliau perėjo į fermą. Visą gyvenimą jie savo šilumą, gerumą dalijo mylimiems artimiems, aplinkiniams ir visai svetimiems žmonėms.

Šv. Mišias Vadoklių Švč. Jėzaus Širdies bažnyčioje aukojo kun. Vidmantas Kareckas. Čia Vasiliauskai iškilmingai atnaujino įžadus, jiems buvo įteikta lazda – kaip ramstis toliau einant per gyvenimą.

Šiandien Vasiliauskai pelnytai gali didžiuotis ir džiaugtis nuveiktais darbais, užaugintais darbščiais vaikais, darnia ir laiminga šeima. Jie sugebėjo išsaugoti šilumą ir švelnumą. Juk didžiausia šeimos vertybė – pagarba, santarvė, pasitikėjimas ir meilė. Šios amžinos vertybės padėjo jiems nugalėti visas negandas ir gyvenimo išbandymus. Tėvų židinys nuolat traukia į namus ne tik vaikus, bet ir anūkus, kurie žino, kad senelių namuose jie yra laukiami ir mylimi.

Vadokliai, Panevėžio rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija