„XXI amžiaus“ priedas pagyvenusiems žmonėms, 2014 m. vasario 7 d., Nr. 1 (52)

PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Kronika

Sveikinimai chorui „Ilgesys“

Choro vadovė
Bronė Paulavičienė

25-ių metų jubiliejų švenčiantis politinių kalinių ir tremtinių choras „Ilgesys“ sausio 24-ąją, penktadienį, Kauno įgulos karininkų ramovėje surengė šventinį koncertą.

Prieš 25 metus Antano Paulavičiaus ir jo žmonos Bronės suburtas choras dainuoja tas dainas, kurios yra mūsų tautos skaudžios istorijos puslapiai. Kauno meras Andrius Kupčinskas, miesto tarybos nariai Loreta Kudarienė, Gediminas Budnikas ir mero patarėjas Zenonas Abramavičius Karininkų ramovėje pasveikino politinių kalinių ir tremtinių choro „Ilgesys“ vadovę Bronę Paulavičienę ir choristus, kurie šiame chore dainuoja nuo įsikūrimo dienos.

Choro vadovei B. Paulavičienei, koncertmeisteriui Mindaugui Šikšniui ir šešiolikai choristų meras A. Kupčinskas įteikė padėkos raštus. Miesto tarybos narė L. Kudarienė choristus pasveikino ir padėkojo eilėmis, o G. Budnikas palinkėjo geros sveikatos, dainingų metų ir įteikė pyragą. Pasveikinti choristus atvyko ir Seimo narė Vincė Vaidevutė Margevičienė.

„Dėkoju už jūsų indėlį atkuriant Lietuvos nepriklausomybę. Jūs esate pavyzdys, kaip reikia mylėti tėvynę, aukotis dėl jos ir dirbti jai. Mes, miesto tarybos nariai, neužmiršome jūsų nuopelnų ir priėmėme sprendimą, kad viešuoju transportu jūs galėtumėte naudotis už simbolinę kainą – vos12 litų per metus“, – kalbėjo meras A. Kupčinskas.

Politiniai kaliniai ir tremtiniai - mūsų tautos žiedas, gražiai žydėjęs okupacijos metais. Kentėję badą, šaltį ir pažeminimą, tremtiniai ir politiniai kaliniai, būdami toli nuo tėvynės, kūrė eiles ir dainas. Kovotojai už tėvynės laisvę niekada neprarado optimizmo, dainavo apie Tėvynės ilgesį, norą sugrįžti į laisvą Lietuvą.

Choras „Ilgesys“ koncertuoja ne tik Kaune, Lietuvoje, bet ir užsienyje. Dažnai jie nustebina užsieniečius savo entuziazmu, optimizmu ir aktyvia veikla. Juk ne kiekvienas garbaus amžiaus žmogus sugeba lankyti choro repeticijas, esant bet kokiam orui koncertuoti įvairiuose renginiuose.

Į „Ilgesio“ jubiliejinį koncertą Karininkų ramovėje susirinko labai daug dainos mylėtojų ir choro gerbėjų – salė buvo pilnutėlė. Chorui atliekant A. Paulavičiaus dainą „Partizanai”, klausytojai atsistojo. Šventinio renginio metu tylos minute buvo pagerbtas buvusio choro vadovo A. Paulavičiaus atminimas.

Danutė MARCINKEVIČIENĖ

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija