"XXI amžiaus" priedas jaunimui, 2004 m. vasario 13 d., Nr. 2 (51)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Lietuvos jaunimo dienos
„Negaliu tylėti“

Mieli kunigai, parapijų jaunimo grupių, katalikiškų jaunimo organizacijų ir judėjimų vadovai, parapijų katechetai ir tikybos mokytojai!

Norime jums džiaugsmingai pranešti, kad liepos 24–25 dienomis Šiauliuose vyks Lietuvos jaunimo dienos (LJD), kurias rengia Jaunimo pastoracijos taryba prie Lietuvos Vyskupų Konferencijos drauge su Šiaulių vyskupija. Tai trečias toks renginys: pirmasis sėkmingai įvyko 1997 metais. Tai buvo piligriminė kelionė iš Vilniaus į Trakus.

Šiame pagrindiniame metų renginyje tikimės sulaukti iki penkių tūkstančių jaunų žmonių iš visų Lietuvos parapijų, katalikiškų jaunimo organizacijų, judėjimų, vienuolijų. Tikimės, kad ši jaunimo šventė sudomins moksleivius, studentus, o taip pat ir dirbantį jaunimą. Patirtis parodė, jog tokio pobūdžio renginiuose prasmingai gali dalyvauti jauni žmonės nuo penkiolikos metų amžiaus.

Pagrindiniai LJD tikslai – suteikti jauniems žmonėms galimybę išgyventi bendrystę tikėjime ir motyvuoti bei stiprinti jų aktyvumą Bažnyčioje ir visuomenėje. Rengėjai pasiūlys jaunimui įdomią ir prasmingą programą: bendruomeninį Eucharistijos šventimą, teminius užsiėmimus pagal interesus, geros muzikos koncertą, piligriminę kelionę ir kt. Į renginį taip pat įsitrauks Vokietijos vyskupijų atstovai. Tikimės, kad jie asmeniškai pakvies Lietuvos jaunimą dalyvauti Pasaulio jaunimo dienose, vyksiančiose 2005 metų vasarą Vokietijoje.

Kad renginys kuo geriau pavyktų, reikalingos mūsų visų pastangos: ne tik rengėjų, bet ir vadovų, tiesiogiai bendraujančių su jaunimo grupėmis. Dalyvių skaičius ir jų nusiteikimas priklausys ir nuo to, kaip jaunus žmones pakviesime, kiek informacijos jiems suteiksime, kokią organizacinę ir pedagoginę pagalbą jiems pasiūlysime, kaip suplanuosime kitus ateinančios vasaros renginius.

Todėl prašome jau dabar planuoti jūsų jaunimo grupės dalyvavimą Šiauliuose, numatyti jūsų parapijos ar organizacijos vasaros renginius kitu metu nei Lietuvos jaunimo dienos.

Visa informacija apie LJD, pasirengimu ir registracija rūpinsis vyskupijų jaunimo centrai, kurių atstovai sudaro pasirengimo darbo grupę. Artimiausiu metu bus sukurtas LJD interneto puslapis, pavasarį išleis reklaminę medžiagą. Jei turite klausimų ar pasiūlymų, kreipkitės į jūsų vyskupijos jaunimo centrą.

Linkime sėkmės jūsų darbuose. Viliamės, kad bendradarbiaudami labiau pasitarnausime jauniems žmonėms, katalikiškų jaunimo iniciatyvų, organizacijų stiprinimui ir Bažnyčiai.

Vyskupas Rimantas NORVILA,
Jaunimo pastoracijos tarybos
prie Lietuvos Vyskupų
Konferencijos pirmininkas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija