„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2007 m. kovo 16 d., Nr. 3 (88)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos



ARCHYVAS
2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Padovanojo šiltą bendrumo valandėlę

Birutė NENĖNIENĖ

Jauniausia dalyvė ketverių
metukų Ema Snapkauskaitė
iš Gražiškių vidurinės
mokyklos ikimokyklinio
ugdymo grupės

Vilkaviškio dekano prelato Vytauto Gustaičio iniciatyva nuo1996 metų rengiami Vilkaviškio dekanato mokyklų giesmių konkursai „Cantate Domino Canticum novum“. Pirmieji atrankos turai vyko Advento metu mokyklose. Organizatorius ir vertinimo komisiją žavėjo aukštesnis nei ankstesniais metais pasirengimo lygis, tai, kad moksleiviai giedojo įvairias, nesikartojančias giesmes.


Iš Joniškėlio kilę vaikinai džiaugiasi sėkme

Bronius VERTELKA

Visvaldas Tulauskas (kairėje)
ir Edgaras Stangvila
Autoriaus nuotrauka

Edgaras Stangvila ir Visvaldas Tulauskas mokytis į Panevėžį atvyko iš Joniškėlio. Margaritos Rimkevičaitės technologijos mokykloje jie nori įsigyti su kompiuteriais susijusią specialybę. Mokyklos papildomo ugdymo organizatorė ir religinio ugdymo kuratorė Loreta Masiliūnienė sakė esanti patenkinta pirmakursiais: šie vaikinai yra geriausi jos padėjėjai.


Akcija „Susikibkime už rankų“

Akcijoje „Susikibkime už rankų“
Kovo 11-osios proga dalyvavo
daugiau kaip 300 mokinių ir mokytojų

Kovo 11-ąją, Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną, Troškūnų Kazio Inčiūros vidurinė mokykla kasmet pamini gražia akcija. Šių metų akcija, skirta valstybinei šventei paminėti, pavadinta „Susikibkime už rankų“. Kovo 9 dieną, penktadienį, per antrą pamoką mokiniai ir mokytojai išėjo į pavasario drėgme alsuojantį orą ir su šventine nuotaika rikiavosi kelyje nuo mokyklos Troškūnų miestelio link. Ikimokyklinio skyriaus mokiniai, pradinukai, viduriniųjų klasių mokiniai ir net abiturientai – iš viso per 330 mokyklos moksleivių ir daugiau nei 20 mokytojų – ištiestomis rankomis susikibę stovėjo „gyvojoje eilėje“ .


Meilės pamoka

Ričardas Pagojus kalba apie meilę

„Meilės pamoka: nemylėkime kaip idiotai...“ Pamokos pavadinimas intriguojantis. Žemaičių Kalvarijos vidurinės mokyklos 8-12 klasių moksleiviai šurmuliavo salėje, laukdami nepažįstamo mokytojo, kuris ves meilės pamoką. Ką išgirs, ką sužinos? Juk tiek daug apie meilę kalbama, rašoma, matoma... Ir kodėl „kaip idiotai“?

Nedidukas jaunas vyrukas netrukus prisistato – Ričardas. Jaunimas, klausantis jo žodžių, dar nežino, kad jis yra Ričardas Pagojus – autorius vis populiarėjančios knygos jaunam žmogui „Meilės pamokos. Kad nemylėtume kaip idiotai“. Knygos, kurioje bandoma vaikinui ir merginai padėti atsakyti į amžiną kaip žemė klausimą – kas yra meilė? Ir dar – ar galima išmokti mylėti? Kaip mylėti protingai? Kaip mylėti savo priešus? Kodėl seksui reikia ribų? Tuoktis ar gyventi „susimetus skudurus“? Kaip pasakyti „Ne!“? Ir daug kitų klausimų, susijusių su meile.


Tik meilė svarbiau už krepšinį

Vilis NORMANAS

Kauno „Žalgirio“ krepšininkas
Mantas Kalnietis

Ach, tas pasileidęs jaunimas, - nuolat kartoja senoliai, - rūko, geria, vartoja narkotikus, paleistuvauja, tingi dirbt. Žodžiu, tikri veltėdžiai, nieko gero iš jų nebus. Beveik pasaulio pabaiga. Bet kiekviena taisyklė turi išimčių: 20-metis Mantas Kalnietis – viena jų.


Grupės „4 Fun“ perspektyvos „Eurovizijoje“

Andrius TEIŠERSKIS

Julija Ritčik ir grupė „4 Fun“
šiemet Helsinkyje
atstovaus Lietuvai „Eurovizijoje“

Prieš porą savaičių vykusiame nacionalinės atrankos finale, nugalėjusi daugiau nei dešimt konkurentų, bilietą į Suomijos sostinę Helsinkį, kur gegužės 12-ąją vyks „Eurovizijos“ finalas, laimėjo Julija Ritčik ir grupė „4 Fun“. Jos daina „Love or Leave“ surinko 23 888 žiūrovų balsus.

Grupė „4 Fun“ susibūrė 2001 metais. Koncertuoja muzikiniuose klubuose bei renginiuose Lietuvoje ir už jos ribų. 2005 ir 2006 metais grupė dalyvavo „Eurovizijos“ dainų konkurso nacionalinėje atrankoje su Julijos autorinėmis dainomis, tačiau tikslas buvo pasiektas tik šiais, 2007 metais.


Gavėnios rekolekcijos jaunimui

Vasario 24-ąją, pirmąjį Gavėnios šeštadienį, kai lauke nuo šalčio braškėjo tvoros, Kauno Paminklinės Prisikėlimo bažnyčios rūsyje vyko I dekanato jaunimo Gavėnios rekolekcijos. Jas inicijavo Prisikėlimo parapijos jaunimas, o vesti jas pakvietė savo ganytoją arkivyskupą Sigitą Tamkevičių, SJ.


Kauno akademinis jaunimas susitiko su vyskupu

Vieną vasario vakarą Kauno Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų (Vytauto Didžiojo) bažnyčioje vyskupas augziliaras dr. Jonas Ivanauskas susitiko su jaunimu.

Kaip pradžioje sakė vysk. J.Ivanauskas, pirmą kartą susitikti ir drauge švęsti Eucharistijos susirinko Kauno akademinės bendruomenės nariai. Tą vakarą kartu meldėsi, giedojo ir bendravo Vytauto Didžiojo universiteto (VDU), Kauno technologijos universiteto (KTU), Kauno medicinos universiteto (KMU), Lietuvos veterinarijos akademijos (LVA), Lietuvos žemės ūkio universiteto (LŽŪU), Kauno kolegijos bei Verslo ir prekybos mokyklos studentai, dėstytojai, kapelionai ir akademinės sielovados referentės. Dalyvavo taip pat ir jaunimo grupių parapijose nariai, už jaunimo sielovadą atsakingi arkivyskupijos institucijų darbuotojai.

 
Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija