„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2007 m. lapkričio 16 d., Nr. 11 (96)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos



ARCHYVAS
2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Jaunojo kūrėjo darbai

Rūta AVERKIENĖ

Kun. Pranciškus Čivilis
ir jaunasis skulptorius
Mindaugas Vyšniauskas

Varėnos kultūros centro parodų salėje atidaryta varėniškio Mindaugo Vyšniausko trisdešimt dviejų skulptūros darbų paroda. Šio Varėnos „Ryto“ vidurinės mokyklos vienuoliktos klasės moksleivio, Varėnos kultūros centro jaunimo dailės studijos „Kadagys“ auklėtinio darbai nustebino ir sužavėjo savo branda ir vidine raiška.

Gausiai į parodą susirinkę autoriaus mokytojai, draugai, varėniškiai sveikino jaunąjį kūrėją ir linkėjo jam sėkmingos kūrybinės kloties.

Pats jaunasis menininkas, pristatydamas pirmąją autorinę savo darbų parodą, buvo šykštus bet kokiems apibendrinimams, tepasakęs, jog drožti pradėjo studijoje „Kadagys“ ir kad labiausiai jį vilioja mitologinė ir istorinė tematika.


Nesunku suprasti, kas žudo santuokas: pasvarstymai apie šiuolaikines nuodėmes

Kun. Žydrūnas Kulpys

Kun. Žydrūnas Kulpys
Vido VENSLOVAIČIO nuotrauka

Dirbdamas su besiruošiančiaisiais tuoktis atradau naujų Dievo gailestingumo aspektų. Manau, kad yra tikras Dievo gailestingumas, kad išsiskiria tik 72 proc. susituokusiųjų, o ne 98 ar 99 proc.

Yra parašyta daugybė knygų, dirba nemažai šeimos konsultantų, besistengiančių padėti šeimoms išlikti patvarioms, laimę nešančioms. Nedaug esu tokių knygų perskaitęs, bet, man rodos, turiu supratimą, kur slypi sugriuvusių santuokų esminė priežastis. Beje, turiu paminėti, kad šio straipsnio mintis taip pat grindžiu viena knyga – Biblija. Tarp visų knygų, kurias reikėtų skaityti, norint gauti idėjų, kaip sukurti prasmingą šeimyninį gyvenimą, esu tikras, ši knyga turi būti pirma.


„Šeimos, aš jūsų neapkenčiu“

Apie Europos Parlamento šeimos politiką

Alexandre Havard

Spalio 12 dieną Seime vyko konferencija „Šeima besikeičiančioje visuomenėje“. Joje pranešimą skaitė Alexandre Havardas – Lyderystės plėtros Europos centro direktorius. A.Harvardas yra baigęs vieną Prancūzijos pagrindinių teisės mokyklų, dirbęs advokatu keliose Europos šalyse, taip pat Strasbūre. 2007 m. Niujorke išleista jo knyga „Dora lyderystė – asmeninio tobulėjimo darbotvarkė”. Spausdiname konferencijoje skaitytą pranešimą.


Prasminga savaitgalio stovyklėlė

Nijolė Kulėšienė

Kartu su Pirmajai Komunijai
besiruošiančiais vaikais keliavo
klebonas kun. Renaldas Šumbrauskis

Spalio 28 d. Šv. Kryžiaus (Karmelitų) parapijos vaikai, besiruošiantys Pirmajai Komunijai, dalyvavo savaitgalio stovyklėlėje. Stovyklėlės projektą, pagal giesmės žodžius „Laikyki, Marija, mus savo globoj“ rengė parapijos klebonas kun. Renaldas Šumbrauskis. Šis projektas skirtas Švč. M. Marijos apsireiškimo Šiluvoje 400 metų jubiliejui paminėti. Klebonui mielai talkino neokatekumenų bendruomenės jaunimas bei parapijos katechetė.


Mokykla šventė bažnyčioje

Veronika Višimerskaitė,

Kauno „Purienų“ vidurinės mokyklos mokytoja

Mokinių atnašos šv. Mišių aukai

Spalio 5 dieną, penktadienį, Kauno „Purienų“ vidurinė mokykla minėjo 60-metį. Ta proga mokyklos bendruomenė – mokiniai, klasių vadovai ir mokytojai, tėvai, giminės, buvę šios mokyklos moksleiviai – susirinko į šv. Mišias, aukotas Paminklinėje Kristaus Prisikėlimo bažnyčioje, padėkoti Viešpačiui. Muzikos mokytojai Vilitai Naikauskienei vargonuojant, į jos vadovaujamo moksleivių ansamblio giedojimą įsijungė kelių šimtų moksleivių choras.


Uždegta Vėlinių žvakelė

Šilainių parapijos Šv. Kazimiero
kuopos ateitininkai

Išskrenda paukščiai, krinta pageltę lapai, šiurena vėjyje šalnos pakąsta pavytusi žolė. Rudenį, artėjant Vėlinėms, nejučia aplanko mintis apie mirtį. Gal todėl, kad apmiršta gamta ir viskas aplinkui pasikeičia: oras, žmogaus nusiteikimas. Aplanko mintys, kad panašiai kaip gamta bei oras keičiasi ir žmogaus gyvenimas... Ateis laikas ir reikės mirti. Mirtis – tai paslaptingas gyvenimo dėsnis, kuriam paklūsta visa, kas žemėje gyva. Linkėdami mirusiesiems ramybės, prašydami jiems Viešpaties gailestingumo, uždegame atminimo žvakelę, sukalbame maldą. Žvakė – Dievo šviesos, žmogaus trapumo simbolis. Tirpstantis žvakės vaškas – tai žmogaus kūnas, o liepsna – jo dvasia.

 
Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija